Managerii statului mafiot român sub bocancul PSD: astăzi, Constantin Teculescu

vineri, aprilie 17, 2020 8:45

CEC BankConstantin Teculescu, un CEC în alb şi o minte în alb

Nu ştiu alţii cu ce au aruncat pe geam de draci, dar eu unul m-am enervat foarte tare citind un interviu în care Constantin Teculescu (şeful CEC-ului în perioada în care România era guvernată de ciuma roşie – n.m.) nu s-a rezumat la obişnuitele dezacorduri şi ciudata părere de rău că nu i s-a dat şi lui şansa să facă poliţie politică (ce IQ discret trebuie să ai pentru a zice aşa ceva!) – ci s-a mai şi lăudat cu performanţele CEC-ului sub mandatul său.

Despre aceste performanţe aş vrea să vă vorbesc aici şi intenţionez să fac asta înainte să-mi treacă nervii.

  • Prima performaţă a lui Teculescu datează din 1996 când, pus pentru prima dată şef peste o instituţie pe care normal ar fi să o conducă cineva inteligent, a reuşit să înjumătăţească profitul în doar 9 luni.
  • Performanţele au luat apoi o pauză de 4 ani, timp în care Teculescu a stat în opoziţie, alături de PDSR (= PSD = ciuma roşie = mafia, n.m.), şi nu ştim ce anume a făcut – dar e de presupus că nu ceva ce implică misterioasele mecanisme ale gândirii.
  • E revenit în forţă în 2001, sprijinit de PSD şi de sindicatul instituţiei, pe atunci condus de domnul nea Gheorghe Dăndăilă, un supus al tandemului de tristă actualitate (era 2004 – n.m.) PSD-BNS, devenit ulterior preşedinte al CEC Braşov.
  • Considerând că pentru a fi bancher e suficient să ai barbă, amantă şi o părere foarte bună despre tine [bunăoară, s-a lăudat în interviul de săptămâna trecută că a dublat profitul în perioada 2002-2003 (mincina, sufletul nepieritor al comunismului şi al neocomunismului – n.m.)], Teculescu a reuşit să încheie anul financiar 2003 cu un profit ce reprezintă 10% din profitul din 1995, în condiţiile în care nu a făcut aproape nicio cheltuială pentru investiţii – adică pentru dezvoltare şi modernizare.
  • Ca să înţelegem mai bine grija lui Teculescu pentru investiţii, e suficient să spunem că CEC-ul a rămas (era 2004 – n.m.) singura instituţie de profil din ţară care transportă cheşul cu maşini neblindate.
  • Celelalte performanţe ale CEC-ului sub conducerea lui Teculescu ar fi: o cotă de piaţă tot mai mică pe an ce trece, ajunsă astăzi (în aprilie 2004 – n.m.) la 7% din piaţa bancară şi situarea plasamentelor mult sub 50% din activele balanţiere, chestie care poate lui Teculescu nu-i spune mare lucru, însă unui om cu minimă instruire managerială îi sugerează că instituţia ar putea intra oricând într-un dezechilibru vecin cu colapsul.
  • Şi ar mai fi o performanţă pe care chiar nu vreau să o ignor: sub mandatul lui Teculescu la CEC, până şi şpaga pe care o dai la angajare a scăzut de la 500 la 300 de dolari.

Academia Caţavencu, nr. 646/2004

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu