Manualul obsedatului sexual mediu

duminică, februarie 4, 2018 11:31
Posted in category Educatie

Eternul femininÎn 1999, în lume, se tipăreau anual circa 10.000 noi romane şi alte 10.000 noi cărţi despre munca cu sexul. Cea mai populară, dintre scrierile de informare sexuală, a speculat toate reticenţele apariţiilor “de profil”, inclusiv temerea că volumele despre sex ar putea să trimită pe locul doi romanul. Asta în ciuda faptului că doar un număr nesemnificativ de persoane citesc romane în timp ce fac sex.

Tomul medicului David Reuben – un faimos chirurg şi psihiatru american – intitulat cât se poate de logic „Tot ce-ai vrut să ştii despre sex – dar ţi-a fost teamă să întrebi” – umple, cum obişnuiesc să spună cronicarii lipsiţi de opinie, “un gol”. Noi vom preciza şi ce gol umple: nu doar acela produs de “teamă”, ci şi genunea provocată de mizerie, proastă creştere şi bigotism.

După ce închei cele aproape patru sute de pagini ale acestui veritabil striptiz cu ecorşeu şi autopsie a obiceiurilor sexuale, poţi spune că eşti mai bogat cu o ştiinţă, însă şi cu o decepţie. Afli că singurul loc unde oamenii sunt egali e în vizaviul cu sexul. Egali în ignoranţă. Ca să citez un coleg de redacţie, bun cunoscător al problemei, sexul e invenţia lui Dumnezeu care surclasează, ca folos şi participare, electricitatea, betonul armat, automobilul, fotbalul şi computerul.

Calitatea de seamă a chirurgului de psihicuri David Reuben – omul care a realizat cu numai o carte ceea ce nu se obţine în ultimii ani cu 10.000 de romane, şi anume un tiraj de peste 100 de milioane de exemplare – e adresarea la cititor. E clar că edificatul om şi doctor ne vorbeşte de pe o poziţie de egalitate: ne spune tot ce-a dorit el însuşi să ştie şi ori n-a avut de unde, ori n-a avut cum.

Mai presus de ideea de sex, rotunjită de acest manual, e deschiderea pe care ne-o dă asupra prejudecăţilor. Iar între ele convingerea multora că tot ce-i bun e şi niţel vinovat. (“Academia Caţavencu”, nr. 409/1999)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Manualul obsedatului sexual mediu”

  1. Erotism stiintific si istoric | A șaptea dimensiune says:

    februarie 1st, 2019 at 16:32

    […] Manualul obsedatului sexual mediu […]

Adauga un comentariu