Maxim Tipar, o tipografie ce merita aleasa

sâmbătă, noiembrie 5, 2016 10:33
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniDe câțiva ani buni suntem asaltați de tot soiul de afișe, unele de concepție și calitate mai mult decât îndoielnică. Oriunde te duci, ești întâmpinat cu pliante de tot felul, în care ți se prezintă produse și servicii. Rămâi impresionat, în anumite cazuri, de calitatea excepțională a tipăririi și realizării respectivului pliant. Și te întrebi la ce tipografie s-au tipărit astfel de bijuterii.

Dacă sondăm un pic terenul, și am făcut-o pentru voi, ajungem și la cei care realizează pliante, afișe, flyere, reviste, mape personalizate, foi antet de o calitate excepțională. Toate aceste produse au calitate maximă, mai mult de atât nu se poate. Tiparul, legătoria și finisarea acestor produse sunt făcute cu cea mai mare atenție, sunt verificate de mai multe ori și de aceea au o calitate de neegalat.

Maxim Tipar, o tipografie ce merita aleasa
Pliante – Maxim Tipar

Timpul de execuție al produselor este unul foarte scurt, știut fiind faptul că trăim într-o lume dinamică, unde totul este în mișcare, iar timpul nu prea mai are răbdare cu noi. În funcție de volumul lucrărilor, comenzile se pot onora și în două zile lucrătoare.

Prețurile sunt accesibile, având în vedere standardul ridicat al produselor tipărite. Și aici ar trebuie să realizăm că ce este prea ieftin, de regulă, este prost făcut, de calitate îndoielnică, „chinezării”, cum mai spun unii. Sau, dacă vreți, se verifică proverbul „Leneșul mai mult aleargă și zgârcitul mai mult păgubește”. Atunci când vrem produse aproape gratuite, este clar că nu vom face mare brânză cu ele. Plătim puțim, primim pentru cât plătim.

Cum a apărut tiparul

Una din marile descoperiri ale omenirii a fost și aparitia tiparului. „Vinovat” pentru această apariție este germanul Johannes Gutenberg. Dacă ar fi să reconstituim acea perioadă de încercări în ale impunerii tiparului, ar trebui amintit că, până la Gutenberg, nu se puteau tipări scrieri de mai mari dimensiuni, metodele folosite până la el fiind destul de rudimentare. De exemplu, îndreptarea erorilor presupunea refacerea întregii matrițe, operație complicată și anevoioasă, chiar dacă era vorba de scrieri de dimensiuni reduse.

Gutenberg a venit cu ideea de a folosi caractere mobile, fiecare caracter reprezentând o literă sau un semn grafic. Acesta a avut prima încercare de tipărire cu noua metodă în 1445, atunci când a tipărit „Cartea Sibilelor”, o poezie germană din secolul al XIV-lea. La această primă încercare, forma literelor era încă rudimentară. După alte încercări, urmează o adevărată bijuterie a artei tipografice, „Biblia cu 42 de rânduri”, apărută în august 1456. A fost prima lucrare de mai mari dimensiuni tipărită vreodată. Avea în total 741 de pagini și aproximativ 2 500 000 de semne tipografice. Cu o formă a literelor elegantă și o corectitudine tipografică desăvârșită, rivaliza cu cel mai pretențios manuscris al vremii.

În Țările Române, prima carte tipărită a fost „Litughierul lui Macarie”, în 1508, la Târgoviște, în timpul domniei lui Radu cel Mare.

Astăzi, avem multe alte oportunități, iar imprimarea a devenit o operație banală, pe care parcă o știm dintotdeauna. Și totuși, doar specialiștii pot realiza produse la care tipărirea să atingă standarde înalte.

Alegeți Maxim Tipar, o tipografie ce oferă produse de cea mai bună calitate.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu