Motoare de curent continuu

vineri, februarie 12, 2016 19:55
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniMotoarele electrice de curent continuu au fost primul tip de motor electric. Ele sunt, de obicei,eficiente in proportie de 75-80% si lucreaza bine la viteze variabile, avand un cuplu excelent.

Motoare de curent continuu cu perii:

Primele motoare de curent continuu utilizau perii pentru transferul curentului de cealalta parte a motorului. Peria este numita astfel deoarece, in primul rand, are o formade matura. Micile fibrele metalice freaca o componenta rotativa a motorului pentru a mentine un contact permanent. Problema cu perii este ca acestia se uzeazain timp datorita mecanicii.

Avantaje:
– folosit intr-o multitudine de aplicatii
– ofera un control usor al vitezei, folosind niveluri de tensiune.
– are un cuplu de pornire mare (un start puternic)
– foloseste un comutator inel cu perii.

Exista cinci tipuri de motoare de curent continuu cu perii:

  • Motor de curent continuu cu sunt bobinat
  • Motor de curent continuu cu excitatie serie
  • Motor de curent continuu compus – compus cumulativ si compus diferentiat
  • Motor de curent continuu cu magnet permanent
  • Motor de curent continuu cu excitatie independenta
  • Motor de curent continuu cu excitatie paralela

Motorul de curent continuu cu sunt bobinat este legat astfel incat bobina camp este conectatain paralel cu armatura. Ambele infasurari obtin aceeasi tensiune. Bobina de camp sunt este infasurata cu multe spire de sarma fina pentru a crea o rezistenta ridicata. Acest lucru asigura faptul ca bobina camp va atrage mai putin curent decat armatura (rotor).

Armatura are cabluri de cupru groase, astfel incat o cantitate mare de curent poate trece prin ea pentru a porni motorul. Pe masura ce rotorul se intoarce curentul este limitat de forta contra-electromotoare. Punctul forte al bobinei sunt determina viteza si cuplul motorului.

Avantaje: Motorul de curent continuu cu sunt bobinat isi reglementeaza propria viteza. Acest lucru inseamna ca, in cazul in care se adauga sarcina armatura incetineste, forta contra-electromotoare scade, ceea ce duce la cresterea curentului de armatura. Acest lucru duce la o crestere a cuplului, care ajutala mutarea sarcinii grele. Atunci cand sarcina este indepartata armatura accelereaza, forta contra-electromotoare creste, ceea ce limiteaza curentul si duce la scaderea cuplului.

Motor de curent continuu cu excitatie serie

Motorul de curent continuu cu excitatie serie este un motor de tip curent continuu-auto-excitat. Bobina este conectata intern, in serii,la firele rotorului. Campul de firein stator este astfel expus la un curent complet generat de bobina rotorului.

Acest tip de motor se aseamana cu un motor de curent continuu cu sunt bobinat cu exceptia faptului cainfasurarile de camp sunt realizate dintr-un fir mai greu, astfel incat sa poata suporta curentii mari. Acest tip de motor este folosit in industrie ca un motor de pornire din cauza cuplului mare.

La Braco veti descoperi o gama larga de motoare electrice de curent continuu, cu rezistenta mare in timp si o eficiente dovedita. Aceasta companie comercializeaza motoare de o calitate superioara, oferind in plus si piese de schimb si servicii de reparatii, la standarde inalte si preturi extrem de avantajoase.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu