Nici extratereştrii nu mai sunt ce erau odată

duminică, decembrie 23, 2018 20:23
Posted in category Educatie

Men In Black IIMen In Black II – Bărbaţii în negru II (2002); regia: Barry Sonnenfeld; cu: Will Smith, Tommy Lee Jones etc.

De la bun început aveam unele bănuieli că nu suntem singuri în Univers. Cu timpul, am înţeles că ei au aterizat deja, sunt aici, printre noi, îmbrăcaţi în costume de pământeni, şi bănuiala s-a transformat în certitudine: o distanţă uriaşă ne desparte de adevăratele civilizaţii extraterestre. De exemplu, extratereştrii ăia de la echipele mari de fotbal din Occident. De câte ori jucăm cu ei noi facem tot ce e omeneşte posibil! Dar cum poţi să câştigi când te confrunţi cu civilizaţii aflate la ani-lumină înaintea ta, pe scara evoluţiei?

Numai în filme se poate. Aşa că m-am dus şi eu la filmul amintit la început, ca să văd care e reţeta. După două ore de film, m-am lămurit: la noi nu se poate. Numai sediul Agenţiei de Securitate “Men In Black” (care monitorizează activitatea extraterestră pe Pământ) costă cât tot bugetul cinematografiei române din ultimii 50 de ani. Ca să nu mai vorbim de efectele speciale şi onorariile agenţilor pregătiţi să salveze lumea.

În rest, să recunoaştem, e pură ficţiune: a doua misiune a bărbaţilor în negru, Kay şi Jay, e să dea piept cu o extraterestră sexy, pe nume Serleena (Lara Flynn Boyle), care vine dintr-o galaxie îndepărtată, unde toate bunăciunile au vreo 500 de tentacule lipicioase în loc de mâini.

În film mai apar un câine care vorbeşte mult, Michael Jackson (într-un rol foarte episodic) şi alţi alieni cu unul sau două capete, în formă de viermi, gândaci sau pur şi simplu cetăţeni americani. Filmul (despre care vă pot spune că este exact ceea ce vă aşteptaţi să fie, adică “Men In Black II”) se termină normal, într-o notă optimistă, caracteristică super-producţiilor de peste Ocean. O întrebare persistă totuşi: cum îi recunoaştem pe extratereştrii ăia civilizaţi, care se plimbă nestingheriţi printre noi? (“Academia Caţavencu”, nr. 559/2002)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Nici extratereştrii nu mai sunt ce erau odată”

  1. Coliva unchiului Tom Hanks | A șaptea dimensiune says:

    decembrie 31st, 2018 at 14:46

    […] Nici extratereştrii nu mai sunt ce erau odată […]

Adauga un comentariu