O cafea macinata de calitate pentru gusturile rafinate sau pentru prosperitatea afacerii tale

luni, octombrie 26, 2020 8:46
Posted in category Diverse

Cafea JacobsSunt un consumator de cafea. De cafea macinata cu un gust rafinat, ca să fiu mai precis. O prefer tare şi fără zahăr. Evident, o consum în cantităţi moderate. O cană mică, dar concentrată, îmi este îndeajuns. O cană dimineaţa şi una la prânz. Seara nu consum cafea. Oricât aş fi de tentat, sau de obosit, nu consum mai mult de atât.

Cum am început să beau cafea? Fiind copil de la ţară, adolescent în anii ’80 ai secolului trecut, ani întunecaţi în care cafeaua nu se găsea prin magazine, sau dacă se găsea era de calitate îndoielnică, nu am consumat cafea la liceu sau ca student. La absolvirea facultăţii, în 1989, eram un tânăr inocent, care la 24 de anişori nu ştia ce-i acela gustul de cafea.

Au mai trecut nişte ani, vreo trei, până când am început să consum cafea. Mai precis, am fost convins de aroma unei cafele Jacobs şi de ochii frumoşi ai unei fete, cu care ulterior m-am căsătorit. Mi-a plăcut cafeaua Jacobs, recunosc smerit. Are o aromă unică şi senzaţia de revigorare este cât se poate de evidentă.

La începutul ipostazei mele de consumator de cafea, nu eram încă dependent de acest deliciu, aşa încât consumam cafea doar atunci când eram servit sau trebuia să servesc pe cineva cu o cafea, iar respectivul sau respectiva avea nevoie de companie.

Cafea BrasilŞtiu că în acea perioadă, de la mijlocul anilor ’90, se făcea multă reclamă la cafeaua provenită din Brazilia, iar eu, luat de val, o preferam. Era vorba, evident, tot de cafea măcinată. Pentru cei care n-au prins perioadă, trebuie precizat că, imediat după momentul decembrie 1989, România a fost invadată efectiv de tot felul de produse, iar românul obişnuit era în căutarea gusturilor sale definitorii.

Deşi eram un consumator ocazional de cafea, la un moment dat am ajuns să beau câte o cafea zilnic, de preferinţă după masa de prânz, atunci când, urmând tradiţia Evului mediu din Ţările Române, tradiţie implementată de otomani, prin intermediul domniilor fanariote, leneveam vreo oră, ca să-mi tihnească masa. Mi-aduc aminte cu drag de acea perioadă, la care ulterior am renunţat, deoarece în acea oră aveam cele mai “interesante” discuţii, care coborau de multe ori la nivel de bârfă ieftină. “Ştii, dragă, ce şi-a mai cumpărat X?”, “Ai auzit ce a păţit Y?”, “Poate nu ai aflat, dar Z este bolnav. Şi ce om bun era, săracu’!”, erau omniprezente în acele momente presărate cu cofeină.

Dar anii au trecut, viaţa a avut şi momente tragice, plus momente de tristeţe maximă, în care cafeaua s-a dovedit mai mult decât necesară. Aşa am ajuns să beau două cafele pe zi, fără zahăr şi cât mai amare. Între timp, mai ales în ultimii ani, oferta de cafea este variată şi ai de unde alege. La câte sortimente de cafea există în România, aproape că nu mai ştii la care să te opreşti.

Oricum, dacă nu aveţi vreo idee clară unde puteţi comanda cafea, în catităţi mai mici sau mai mari, iată o adresă care s-ar putea să vă prindă bine.

Web Coffee SRL
Str. Negoiu, nr. 41, sect. 3, Bucureşti
E-mail: office@webcoffe.ro
Telefon: 0726 788 555

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu