Penalul Vadim Tudor se plângea „savantei” că nu poate linge

vineri, iulie 5, 2013 14:53
Posted in category Dictatura comunistă

Vadim TudorVadim se LINGUȘEA penibil pe lângă ELENA CEAUȘESCU

Actualul europarlamentar Corneliu Vadim Tudor s-a plâns tovarășei că „nu poate cânta patria și partidul”. El voia să elogieze „vocația de pace a președintelui nostru iubit”

Europarlamentarul PRM, Corneliu-Vadim Tudor (64 de ani), nu se dădea de la nimic în dorinţa de a publica cărţi. Într-o scrisoare trimisă, în aprilie 1987, către Elena Ceauşescu, actualul europarlamentar se plânge că opera sa nu este bine văzută de „funcţionarii culturali”, iar scenariile de filme scrise de el sunt uitate prin sertarele producătorilor.

„Sufăr eşec după eşec”

„Mult iubită şi stimată tovarăşă Elena Ceauşescu, îngăduiţi-mi să vă solicit sprijinul preţios în rezolvarea unor probleme esenţiale a (sic! – n.r.) destinului meu literar: de timp îndelungat, sufăr eşec după eşec în tentativa mea de a figura în vreun plan editorial pe anul 1987 cu volumele de publicistică militantă: «Recviem pentru Hiroşima» şi «Din Bucureştii de odinioară»,” şi-a început epistola Vadim. Pe un ton măgulitor, el explica cum prima carte este menită „să elogieze vocaţia de pace a umanităţii, a României, a preşedintelui nostru iubit”.

A doua lucrare „este o stampă pitorească a capitalei noastre străvechi, care astăzi cunoaşte o înflorire fără precedent”. Vadim explica Elenei Ceauşescu că numele său nu este în planurile editorilor, dar că „există unele cărţi de esenţă politică ce trebuie să aibe prioritate.”

Reproşurile acestuia au ţintit şi Casa de producţie 5, care i-ar fi ţinut în sertare, de aproape opt luni, proiectul unui scenariu. Filmul era „consacrat istoricei bătălii de la Mărăşeşti şi epocalei uniri de la Alba Iulia”.

„Eu nu reclam pe nimeni, vreau să-mi văd liniştit de muncă, dar vă rog să mă credeţi, stimată tovarăşă Elena Ceauşescu, că este mare păcat să fiu batjocorit la nesfârşit de unii funcţionari culturali,” s-a dat victimă Vadim. El arată că în 1985 şi 1986 a reuşit cu greutate să publice două volume.

Scriitor devotat cauzei

„Aşa după cum vă cunosc, înţeleaptă şi justiţiară, sunt convins că nu v-eţi (sic!- n.r.) îngădui ca un scriitor devotat cauzei naţionale să fie împiedicat a-şi cânta patria şi partidul,” a linguşit-o Vadim pe Elena Ceauşescu. Epistola se încheie şi „cu dorinţa de a fi iertat că v-am răpit câteva minute”. În 1987, Elena Ceauşescu era numărul doi în stat şi avea funcţia de primviceministru al guvernului RSR, iar Vadim era redactor la Agerpres. Scrisoarea acestuia a ajuns la Secţia de Propagandă şi Presă a PCR. Politrucii au explicat că Vadim a depăşit planul anual alocat fiecărui autor: o carte pe an. În perioada 1983-1986, el publicase 2-3 cărţi pe an.

Epistola lui Corneliu Vadim Tudor a ajuns la Secția de Propagandă și Presă a CC al PCR

„Nu sunt de o reală valoare”

Secretarii din Secţia Propagandă şi Presă a Comitetului Central al PCR au arătat, într-o notă despre cărţile lui Vadim: „Este foarte greu de spus dacă manuscrisele propuse sunt de o reală valoare”. „Cât priveşte oportunitatea, trebuie menţionat faptul că despre Hiroşima s-au scris destule cărţi de către autori care au studiat timp îndelungat tragedia umană de acolo, în timp ce Cornel Vadim Tudor a văzut Hiroşima în trecere, însoţind echipa naţională de fotbal”, au explicat specialiştii. În cazul cărţii despre Bucureşti, aceştia au arătat că au mai apărut lucrări, scrise de autori, martori oculari ai timpului.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

7 Responses to “Penalul Vadim Tudor se plângea „savantei” că nu poate linge”

  1. V.C. Tudor, dementul ce a mutilat moral România | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 5th, 2015 at 10:11

    […] Penalul Vadim se plângea „savantei” că nu poate linge […]

  2. Pupincuristul Elenei Ceaușescu tot mai aproape de pușcărie | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 6th, 2015 at 15:24

    […] Penalul Vadim se plângea „savantei” că nu poate linge […]

  3. Radu Beligan, pupincuristul Cârmaciului | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 7th, 2015 at 15:21

    […] Penalul Vadim se plângea „savantei” că nu poate linge […]

  4. Pupincuristul Elenei Ceausescu in drum spre Iad | A șaptea dimensiune says:

    septembrie 16th, 2015 at 17:45

    […] Penalul Vadim se plângea „savantei” că nu poate linge […]

  5. Sașii, vânduți precum sclavii de comuniștii din România | A șaptea dimensiune says:

    decembrie 31st, 2015 at 15:28

    […] Penalul Vadim se plângea „savantei” că nu poate linge […]

  6. Ion Mihai Pacepa: Securitatea a fost importată din Moscova | A șaptea dimensiune says:

    decembrie 31st, 2015 at 16:12

    […] Penalul Vadim se plângea „savantei” că nu poate linge […]

  7. Pupincuristul Elenei Ceausescu, Vadim Tudor, avea si certificat de revolutionar | A șaptea dimensiune says:

    iunie 1st, 2019 at 6:45

    […] Penalul Vadim se plângea „savantei” că nu poate linge […]

Adauga un comentariu