PneuNet, anvelope ideale pentru masina ta

duminică, decembrie 25, 2016 11:50
Posted in category Diverse

Anvelopele reprezintă singurul contact între mașină și drum

Tocmai de aceea, anvelopele mașinii trebuie să fie cât mai puțin uzate și să îndeplinească toate criteriile de siguranță. Pentru aceasta aveți nevoie de anvelope de calitate, cum ar fi cele de la PneuNet. Haideți să vedem câteva sfaturi pentru o cât mai bună întreținere a anvelopelor.

 • Suprafața de contact
  Nu știu dacă realizați, dar confortul și economia de combustibil depind foarte mult de suprafața de contact. Pentru aceasta asigurati-va ca selectati anvelopele potrivite. Nu de alta, dar poartă întreaga greutate a mașinii, răspund comenzilor date (direcție, frânare, accelerare), absorb fiecare obstacol al drumului. Mai mult, suprafața de contact a anvelopelor trebuie să fie bine întreținută.
 • Uzura și adâncimea anvelopelor
  Este bine să verificați periodic adâncimea benzii de rulare a anvelopelor, pentru un maxim de tracțiune și aderență. Pentru a evita orice surpriză neplăcută, inlocuiti anvelopele uzate cu altele noi pentru securitatea dumneavoastra. Mobilitatea mașinii depinde de un nivel bun al adâncimii benzii de rulare. Apa de sub anvelopă este dispersată de canelurile benzii de rulare, ceea ce ajută la menținerea controlului asupra mașinii. Cu cât adâncimea benzii de rulare este mai mare, cu atât mai mult apa se poate dispersa mai ușor și se poate reduce riscul de acvaplanare. Pentru o folosire cât mai îndelungată a anvelopelor, trebuie o presiune corectă a aerului în anvelope și întreținerea regulată a mașinii.
 • Presiunea anvelopelor
  Presiunea corectă a anvelopelor este un factor important în: reducerea riscului de a pierde controlul asupra mașinii, reducerea riscului unei uzuri premature a anvelopelor, reducerea riscului unor daune ireversibile construcției interne. Presiunea în anvelope poate scădea din cauze precum: perforații mici, eliminarea naturală a aerului prin intermediul componentelor anvelopei, o scădere a temperaturii mediului ambiant. De aceea, este bine să verificați presiunea anvelopelor lunar și înainte de orice drum lung, inclusiv pentru roata de rezervă. Verificarea se face atunci când anvelopele sunt reci (nu au rulat timp de cel puțin două ore), deoarece, în cazul în care sunt testate fierbinți, se adaugă mai multă presiune la presiunea nominală. Ce se întâmplă în cazul unei presiuni incorecte în anvelope? Presiunea joasă crește riscul de deteriorare a anvelopelor, presiunea în exces de 20% poate reduce durata de viață a anvelopei cu aproximativ 10.000 km, în timp ce presiunea corectă în anvelope duce la economie de carburant. Mai trebuie reținut că presiunea recomandată în anvelope nu este inscripționată pe acestea. Presiunea de unflare indicată pe flancul anvelopei înseamnă presiunea maximă de umflare. Presiunea recomandată poate fi găsită: în manualul de utilizare al mașinii, pe etichetele de pe ușa laterală de lângă scaunul conducătorului auto, în sertarul de stocare din apropierea scaunului conducătorului auto, pe partea interioară a bușonului de carburant.
 • Echilibrarea
  Echilibrarea ajută la prevenirea uzurii premature a anvelopelor și elimină vibrațiile. De asemenea, protejează suspensia, sistemul de direcție și stabilitatea mașinii. Echilibrarea trebuie făcută atunci când o greutate de echilibru este mutată sau eliminată, precum și în cazul în care ați cumpărat anvelope noi. Lipsa echilibrării anvelopelor conduce la: uzură inegală și rapidă, vibrații, mai multă presiune pe roțile din față, anumite piese se vor uza prematur.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Adauga un comentariu