Polistiren expandat sau polistiren extrudat?

joi, ianuarie 24, 2019 10:41
Posted in category Diverse

Polistiren onlineAtunci când vorbim de polistiren, vorbim de fapt despre unul dintre cele mai răspândite feluri de masă plastică, folosit ca material de construcţie în cantităţi industriale în întreaga lume. Dar cum a apărut polistirenul? Prin 1839, un farmacist german, Eduard Simon, a descoperit styrolul, o substanţă uleioasă. După câteva decenii, tot un german, Herman Staudinger, descoperă polistirenul în 1919. Apoi, odată cu trecerea timpului, polistirenul a fost folosit tot mai mult la termoizolarea locuinţelor, dar şi a clădirilor destinate activităţilor publice şi industriale, pentru ca astăzi să devină aproape indispensabil atunci când dorim să avem o confortul dorit, la nivelul timpului în care ne aflăm.

Probabil că aţi auzit uneori întrebarea pe care şi-o pun cei ce folosesc polistirenul: polistiren expandat sau polistiren extrudat? Pentru a înţelege sensul întrebării, ar trebui să ştim deosebirea dintre cele două tipuri de polistiren.

  • Polistirenul expandat este mai puţin dens, deoarece se obţine prin dilatare şi mărire, de aceea este recomandabil să-l folosim pentru termoizolarea, interioară şi exterioară, a faţadelor şi acoperişurilor, eventual la faţade lipite, faţade ventilate şi pereţi uşori (din lemn). Este un material ecologic, nu afectează mediul înconjurător sau sănătatea oamenilor. Se foloseşte cu succes în spitale, şcoli, instituţii publice, dar poate fi folosit şi pentru termoizolarea locuinţelor.
  • Polistirenul extrudat este mai dens fiind obţinut prin compresiune, acesta fiind potrivit pentru locurile cu grad mare de umiditate, cum ar fi, de exemplu, pereţii de la subsol.

Mai trebuie reţinut faptul că polistirenul este un material ignifug, adică în cazul unui incendiu acesta se topeşte şi nu favorizează propagarea focului în restul locuinţei sau clădirii.

Un alt aspect de care trebuie ţinut cont este termoizolarea întregului imobil, dacă dorim cel mai bun randament atunci când vine vorba despre câştigul de căldură. Izolarea parţială a apartamentului nu este recomandată, deşi, în cazuri extreme, putem apela şi la această metodă, deoarece câştigul de căldură este minor. Doar izolând cu polistiren toate camerele, acoperişul, subsolul avem certitudinea unui economii substanţiale de agent termic.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu