Produsele fitosanitare si sanatatea culturilor de productie

vineri, august 23, 2019 15:35
Posted in category Diverse

Produse fitosanitareFundamentala in ceea ce priveste sustinerea agriculturii si totodata a competivitatii acesteia, respectiv siguranta alimentelor pe care le consumam – fara a uita de protectia mediului inconjurator – este sanatatea plantelor.

Din cauza organismelor daunatoare care exista la nivel de tara, cantitatile de produse pentru protectia plantelor din culturi sunt in crestere. Sunt cele care pot salva productia, cu toate ca acolo unde exista un numar de daunatori si boli reglementat, tratamentele curative sunt inexistente.

Nu ne este strain faptul ca prezenta, respectiv stabilirea daunatorilor diversi constituie un factor determinant al daunelor in randul culturilor agricole, dar si a plantelor cultivate in gradini private/ publice, respectiv in paduri. Un efect al acestora este si degradarea ecosistemelor naturale.

Obiectivele pe care trebuie sa le aiba fiecare agricultor privind sanatatea culturilor

Iata care sunt cateva dintre obiectivele pe care la randul tau ar trebui sa ti le propriu, de altfel impuse in ceea ce priveste tinerea sub control a unor astfel de situatii.

  • Utilizarea de produse fitosanitare, pentru a asigura protectia fitosanitara a culturilor prin stoparea raspandirii organismelor daunatoare plantelor, precum cele de carantina.
  • Plantarea sanatoasa prin seminte sau rasaduri trainice, la inceput de lant de producere, pentru a preveni raspandirea organismelor daunatoare.
  • Masuri de control stricte pentru a preveni raspandirea organismelor cu distributie limitata.
  • Analizarea calitatii specifice produselor destinate protectiei plantelor, respectiv tinerii sub control a afectiunilor si daunatorilor.
  • Identificarea unor solutii care sa asigure sanatatea publica, precum si siguranta alimentelor, a celor ce le consuma, precum si a mediului. Exista in acest sens programe anuale privind monitorizarea reziduurilor de pesticide.

In conditiile in care identificarea produselor fitosanitare ideale pentru culturile tale este o problema, aici gasesti datele pentru a contacta specialistii in domeniu – NuOricum. Descopera intreaga lista a solutiilor pe care ti le propune, analizeaza-le pe cele de interes, consulta descrierile lor, raporteaza-te la preturi si apoi vezi spre ce inclina balanta.

Incepand de la semintele de care ai nevoie pentru a cultiva si pana la tratamente cu pesticide pentru protectia plantelor, ingrasaminte diverse si turba, substraturi, tavi, alveole, echipamente pentru solarii si sere si utilaje agricole, gasesti ceea ce ai nevoie pe nuoricum.ro.

Pentru ca o caracteristica indispensabila a acestora trebuie sa fie mereu calitatea, cu atat mai avantajat esti optand pentru variantele pe care specialistii ti le propun in magazinul mentionat.

In semn de sustinere a productiei culturilor romanesti, specialistii NuOricum vin cu oferte speciale si produse noi, deci cu stocuri actualizate si adaptate constant noutatilor de pe piata de profil. In acest mod fiecare se poate asigura de buna dezvoltare a culturilor, respectiv de roade sanatoase si bogate la vremea culesului.

Nimeni nu ar trebui sa subestimeze impactul produselor fitosanitare asupra cresterii culturilor, stoparii sau preventiei afectiunilor si a daunatorilor diversi. Daca esti interesat de cum poti sa te scutesti de astfel de neplaceri, acceseaza nuoricum.ro si pune-te in tema legat de acest domeniu si solutiile pe care le inglobeaza.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu