Religia şi prostituţia, cele mai vechi meserii din lume, şi-au dat mâna la Borşa, Maramureş, în 2004

sâmbătă, februarie 13, 2021 9:54
Posted in category Mass-media

ReligieUnde se mai aghesmuiesc cele mai vechi meseriaşe din lume

Bogăţia Borşei, oraş sărac din estul Maramureşului, judeţ defavorizat, cu o tot mai consistentă colecţie de milionari în dolari, constă (consta în 2004 – n.m.) în numărul record de hoţi de maşini din Italia, care fac ravagii în special în zona Milano.

În afară de “maşinişti”, cum li se zice în argoul local “italienilor”, adică celor care îşi petrec tranziţia în peninsulă, cu ochii după parcările superficial păzite, între care se remarcă figura de distins lotru a lui Uţu Fonta, care a reuşit să paseze inclusiv primăriei autoturisme furate, Borşa mai deţine şi un efectiv uriaş de genococi şi lăţei, animale de casă de mici dimensiuni, care trăieşc în preajma intimă a fetelor de companie, şi ele într-o proporţie tot mai alarmantă.

Şi pentru că tot vorbeam de fete, ele au nevoie, fireşte, de piaţă liberă, pentru a-şi putea scoate animalele de casă la aer. Cum piaţa este tot mai închisă din cauza nemiloasei concurenţe, ele au găsit în ultimul timp o nesperată breşă, în incinta parohiei numărul 1, a popii Danciu, zis Babucea.

Fetele îi sunt aduse popii de nepotul acestuia, Adrian, pentru care peştele primeşte câte 500 de mii de lei (vechi, la valoarea din 2004 – n.m.) de bucată.

Într-o bună zi, să fi fost cam pe la jumătatea primăverii (primăvara 2004 – n.m.), în şfeştocul popii au început să zburde nişte animăluţe foarte mirate, care n-au mai vrut să plece de acolo, în ciuda protestelor lui tot mai disperate, decât după ce sfeştocul a fost tuns, ras, frezat şi pudrat din belşug cu prafuri de exilat gândacii de Colorado. (“Academia Caţavencu”, nr. 659/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu