Repatriere decedati Irlanda

sâmbătă, februarie 3, 2018 14:20
Posted in category Diverse

Stema a saptea dimensiuneMoartea unei persoane apropiate produce aproape automat o durere inevitabila ce are puterea sa urmareasca familia persoanei decedate o intreaga viata.

Durerea este o reactie caracteristic omeneasca, acest sentiment acapareaza pentru o perioada foarte lunga de timp rudele persoanei raposate. Moarte si perioada de doliu sunt doua concepte extrem de interconectate. Doliul reprezinta expresia durerii emotionale pe planul pamantesc iar acesta se manifestata cel mai adesea prin exprimarea fizice a tristetii.

Decesul unei persoane apropiate este cu atat mai devastator daca are loc la mare distanta de casa. Costul unui procedeu de repatriere variaza intre 3000 de euro si poate ajunga sa depaseasca 7000 de euro, in functie de distanta la care decesul are lor.

Serviciul de repatriere decedati se poate efectua doar pe baza unor documente legale, iar intocmirea documentatiei cade la intemana companiei platita sa efectueze serviciul de repatriere.

Romania este una din tarile cu cea mai mare rata de creste a diasporei din Europa. Conform celor mai noi rapoarte eliberate de ONU, de la final de 2016 privind migratia pe mapamond, Romania este pe locul 4 în Europa la numarul de cetateni care traiesc in afara tarii. In ciuda restrictiilor impuse pe piata muncii, imigrantii romani au luat cu asalt Irlanda, in ultimii ani.

Statisticile irlandeze evidentiaza faptul ca saptamanal, peste 700 de muncitori romani ajung pe suprafata Irlandei, cu scopul de a isi cauta un loc de munca, cu si fara contracte. De la inceputul anului, 4.400 de romani au primit permise de munca in aceasta tara. Adica, mai mult cu 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Muncitorii romanii se multumesc cu salarii mai mici decat cele de pe piata si, astfel, reusesc sa se angajeze foarte usor.

Intocmirea unei simple asigurari ar putea scuti rudele persoanei decedate de achitarea unor sume exorbitante de bani pentru serviciul de transport funerar. Contractul de asigurare presupune plata unei prime de asigurare, asiguratorul fiind obligat sa achite, in cazul producerii riscului asigurat, despagubirea sau suma asigurata, in limitele si termenele stabilite. Asiguratul reprezina persoana a carei viata sau stare de sanatate constituie obiectul asigurarii. Contractantul asigurarii reprezinta persoana fizica sau juridica care incheie contractul de asigurare cu asigurătorul si care se obliga sa plateasca prima de asigurare.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu