Retete cu branza de vaca

luni, iunie 30, 2014 22:03
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniBranza de vaca poate fi gustarea idela in timpul zilelor calduroase de vara. Fie ca o consumati ca atare, insotita de cateva rosii proaspete, fie ca o amestecati cu ceapa, ardei rosu si marar, consumul de branza aduce o multime de beneficii organismului. Daca sunteti in pana de idei cu masa de pranz, dati o fuga pana la magazinul Selgros si achizitionati de la raionul de produse lactate, branza de vaca proaspata, iar noi va oferim idei despre cum puteti sa o integrati in mancarurile voastre, ca acestea sa fie delicioase si sanatoase. Mai multe detalii si oferte pe site-ul magazinului www.selgros.ro.

Iata si cateva idei de mancaruri care au ca ingredient de baza, branza de vaca.

Tarta cu porumb

Este o reteta super sanatoasa, o tarta pe care o puteti lua la birou si cu care va puteti impresiona musafirii. Aveti nevoie de 5 oua, 1 praf de copt, 250 grame porumb, 390 grame branza proaspata sau degresata, marar, ardei rosu, sare, piper, 3 linguri de ulei de masline. Separati galbenusurile de albusuri, si bateti cele 5 albusuri cu praful de copt. Apoi in alt castron bateti galbenusurile cu sarea si uleiul. Peste albusuri se pune branza, porumbul, ardeiul rosu taiat, sarea si piperul. Dupa ce se amesteca ingredientele, se pune peste, pasta de galbenus si se amesteca, iar la sfarsit se incorporeaza si marararul taiat fin. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava de tort, unsa cu unt si pudrata cu faina de malai si se introduce in cuptorul preincalzit, pana se rumeneste. Se lasa sa se raceasca, in forma de tort, iar apoi se scoate si se orneaza cu un strat de smantana slaba si marar tocat fin. Pofta buna.

Budinca de conopida cu branza

Aceasta combinatie intre branza si conopida este absolut fabuloasa. Pentru prepararea ei aveti nevoie de o conopida medie, 200g de branza de vaca stoarsa bine, 5 oua sau 3 cartofi mari, fierti si pasati, o legatura de marar, sare si piper dupa gust. Conopida se spala si se pune la fiert pentru 20-25 de minute. Dupa ce e gata se strecoara si se pune in blender pana devine pasta. Intr-un alt bol se bat ouale, apoi se adauga peste conopida. Se incoporeaza si branza, impreuna cu mararul maruntit, sarea si piperul. Amestecul se aseaza intr-o forma de copt, sau intr-un vas de yena. Se baga la cuptorul pre-incins la 180 de grade si se lasa sa se rumeneasca timp de aproximativ 20 de minte. Dupa ce se raceste, se poate servi cu smantana slaba. Branza de vaca poate fi inlocuita si cu telemea sau alt fel de branza, depinde de preferinte.

Aceste doua retete sunt usor de preparat si pot fi luate cu succes la birou, pentru masa de pranz. Sunt sanatoase si gustoase si contin doar branzica proaspata.

Selgros Brasov
Produse alimentare si nealimentare
Calea Bucuresti nr. 231 Brasov,500299 , RO
Tel: 0268 307 000
Fax 0268 307 199

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu