Revoluţionari şi contrarevoluţionari în decembrie 1989

marți, octombrie 30, 2018 19:03

Eroi, 1989Pe 16 decembrie 1989 în ţara noastră noastră începuse o revoluţie. În această revoluţie, poporul, sătul de dictatura lui Nicolae Ceauşescu şi a soţiei lui, a ieşit în stradă şi a cerut libertate. Ceauşescu nu a vrut să dea libertate poporului. El a cerut forţelor de ordine să oprească poporul revoluţionar. El a cerut să se tragă în populaţie.

Şi în Târgu Secuiesc a ieşit poporul pe stradă. Revoluţionarii au manifestat în faţa principalelor sedii ale puterii lui Ceauşescu. În faţa sediului Miliţiei, un miliţian a ieşit şi a ameninţat populaţia cu un pistol. Populaţia s-a enervat şi l-a linşat, pentru că miliţianul îl apăra pe Ceauşescu. Într-o revoluţie lumea se împarte în revoluţionari şi contrarevoluţionari. La Târgu Secuiesc, revoluţionarii l-au linşat pe miliţianul contrarevoluţionar.

Mai târziu, după ce Ceauşescu a fost împuşcat, iar “disidentul” Ion Iliescu a devenit preşedinte, câţiva dintre revoluţionarii din Tg. Secuiesc au fost arestaţi şi condamnaţi pentru crimă. Contrarevoluţionarul omorât a fost avansat post-mortem la gradul de colonel şi a primit diplomă şi medalie de Erou Martir (????? – n.m.).

Săptămâna trecută (era aprilie 2002 – n.m.), la 12 ani de la evenimente, unul dintre cei condamnaţi pentru omor – Hejja Deszo – a fost graţiat de preşedintele României, Ion Iliescu. Văzând acest lucru, familia colonelului post-mortem, “eroul martir” Aurel Agache, a returnat, în semn de protest, preşedintelui diploma şi medalia de erou martir. Poate ar fi fost mai bine pentru liniştea lui Agache ca familia lui să tacă, pur şi simplu. Ori poate că şi Ceauşescu a fost erou martir? (“Academia Caţavencu”, nr. 544/2002)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Revoluţionari şi contrarevoluţionari în decembrie 1989”

  1. Cum s-a umplut Teleormanul de revoluţionari la metrou | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 28th, 2019 at 16:41

    […] Revoluţionari şi contrarevoluţionari în decembrie 1989 […]

  2. Revoluţia din decembrie n-a fost suficient de sângeroasă | A șaptea dimensiune says:

    august 18th, 2019 at 18:58

    […] Revoluţionari şi contrarevoluţionari în decembrie 1989 […]

Adauga un comentariu