romalimenta.ro, dacă vrei informații utile și interesante despre alimente

joi, august 14, 2014 17:05
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniSiguranța alimentară a unui popor este cel mai important obiectiv al factorilor de decizie dintr-o țară. Puteți obține informații despre industria alimentară din România direct de la sursă, adică accesând site-ul www.romalimenta.ro. Federația Romalimenta reprezintă industria alimentară și a băuturilor din România, grupând asociațiile și patronatele din industria alimentară, alături de mari firme procesatoare, autohtone și mutinaționale. Pe site, veți găsi informații utile despre temele importante din industria alimentară.

De exemplu, la legătura tva alimente puteți afla amănunte despre TVA-ul la alimente. Dacă nu știați, românii cheltuiesc jumătate din buget pe alimente, în timp ce media Uniunii Europene este 20%. Alte informații găsiți pe site, dacă urmați link-ul anterior.

Mai puteți afla și informatii nutritionale. Găsiți pe site și alte teme majore de interes: evaziunea fiscală și economia neagră, reducerea TVA la alimente, delimitare atribuții control, taxarea alimentelor, risipa de alimente, sănătatea și starea de bine, biocombustibilii, informare consumatori, etichetare nutrițională, Piața Unică, PAC, siguranța alimentelor, profile nutriționale, mențiuni sănătate. De exemplu, iată 10 sfaturi pentru a evita risipa de alimente.

  1. Planificați-vă cumparăturile.
  2. Verificați termenele de valabilitate.
  3. Calculați de ce buget dispuneți. (Dacă irosiți alimente, irosiți și bani.)
  4. Mențineți un frigider “sănătos”.
  5. Conservați alimentele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  6. Mutați alimentele proaspete în partea din spate a frigiderului și cele mai vechi în partea din față, pentru a reduce riscul de a găsi ceva stricat.
  7. Serviți cantități mici de mâncare, în ideea că cine a terminat poate să mai ceară.
  8. Folosiți resturile: ceea ce rămâne puteți folosi la masa de prânz sau la cina din ziua următoare.
  9. Congelați alimentele și folosiți din ele exact atât cât aveți nevoie.
  10. Transformați resturile alimentare în îngrășământ pentru grădină.

Eu mi-am notat deja adresa site-ului unde găsesc informații prețioase despre alimente. Voi?

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu