România, o ţară coruptă ce vrea să trăiască bine

joi, ianuarie 19, 2012 20:56
Posted in category PeNaLii

Mircea CosmaConceptul de atenţie a coborât din studiile de psihologie şi s-a transformat în ceva concret, ceva ce poţi da şi lua. Dacă ai o ‘atenţie’ şi o dai cui trebuie, te vei bucura de atenţie şi ţi se va rezolva problema. Dacă ‘atenţia’ ta e suficient de mare încât să stârnească atenţia persoanei decidente. Dar asta ştiţi, ce să vă mai spunem noi?!

Ei, în Prahova, de pildă, dacă vrei un PUZ şi nu acorzi ‘atenţie’ problemei, stai mult şi bine până când ţi se dă atenţie. Doamna arhitect-şef Luminiţa Sânziana Iatan vrea să fie tratată cu atenţie, chiar cu multă atenţie. Vrei semnătura ei? Trateaz-o cu atenţie sporită.

Iată, de pildă, beneficiarul unui PUZ pentru construirea a trei blocuri de locuinţe în Buşteni, SC Alcor West SRL, a acordat o atenţie de vreo cinşpe mii, iar un alt dezvoltator. SC IL Pantheon SRL, a avut atenţia de trei ori mai mică, dar tot a rezolvat. Ceea ce e corect în comportamentul doamnei Iatan este că nu face discriminări: amărăştean sau parlamentar, toţi trebuie să-i acorde atenţie.

Aşa s-a întâmplat cu deputatul Cristian Burlacu, trecut de la PNL la PD-L (se întâmpla în 2010 – n.m.) care, pentru PUZ-ul necesar în construirea a patru imobile de zece etaje, lângă hotelul ‘Mara’ din Sinaia, a avut şi el o atenţie de cinci mii.

Cum se face, tehnic, acordarea de atenţie? Păi, când te prezinţi cu proiectul la avizat, pui un pliculeţ printre hârtii, pliculeţ în care-ţi exprimi întreaga atenţie. Dacă nu e suficientă, ţi-o mai exprimi o dată, altfel nu-ţi intră proiectul în circuit.

Când atenţia a atins cota normală, te trezeşti cu aprobarea obţinută în prima şedinţă de avizare. Cei care urmăresc plini de atenţie acest fenomen se întreabă dacă şeful Consiliului Judeţean Prahova, pesedistul Mircea Cosma, ştie ceva. Adică dacă atenţia doamnei Iatan este distributivă, cum ar veni. Şi chestia asta este privită cu atenţie de cei care trebuie. (‘Academia Caţavencu’)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “România, o ţară coruptă ce vrea să trăiască bine”

  1. Gabriel Oprea, un produs al regimului securisto-comunist Ilici KGB Iliescu | A șaptea dimensiune says:

    martie 20th, 2016 at 10:23

    […] România, o ţară coruptă ce vrea să trăiască bine […]

  2. Gabriel Oprea, un produs al regimului securisto-comunist Ilici KGB Iliescu (II) | A șaptea dimensiune says:

    martie 20th, 2016 at 14:44

    […] România, o ţară coruptă ce vrea să trăiască bine […]

  3. Cum functiona Mafia generalilor izmenari in Romania | A șaptea dimensiune says:

    martie 20th, 2016 at 15:30

    […] România, o ţară coruptă ce vrea să trăiască bine […]

  4. Vâslaşii USL-işti cenzurează totul | A șaptea dimensiune says:

    iulie 5th, 2016 at 8:44

    […] România, o ţară coruptă ce vrea să trăiască bine […]

  5. PCR-ul (pile-cunoştinţe-relaţii) din justiţia română | A șaptea dimensiune says:

    iulie 5th, 2016 at 17:01

    […] România, o ţară coruptă ce vrea să trăiască bine […]

Adauga un comentariu