Sandaleavarca.ro, sandale cu platforma pentru tine

sâmbătă, iulie 23, 2016 17:38
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniS-ar putea să fiți în căutarea unor sandale platforma, așa încât m-am gândit să vă dau o mână de ajutor. La link-ul anterior, puteți comanda cele mai bune sandale cu platformă disponibile pe piața românească. Sunt din piele 100%, fabricate în Spania, adică veți fi, doamnelor și domnișoarelor, de-a dreptul încântate să purtați asemenea bijuterii de sandale. Cum plătim sandalele cu platformă comandate? Plata se face ramburs, la primirea produselor. Dacă vă plac anumite modele de sandale, nu ezitați să le adăugați în coșul de cumpărături, deoarece stocurile sunt limitate, iar asemenea oferte apar destul de rar.

Cum au apărut sandalele

Încă de acum 500.000 de ani, forme primitive de încălţăminte protejau picioarele de pietre şi mărăcini. În peşterile spaniole au fost descoperite desene de acum peste 10.000 de ani înfăţişând oameni cu picioarele acoperite cu piei de animale. Marele dezavantaj al acestui tip de încălţăminte era acela că pielea neargăsită se degrada repede, prin urmare, sandalele nu erau durabile.

Se crede că sandalele sunt primele încălţări fabricate după tipare simple şi practice. Existau două modele de bază. Primul era constituit din chingi care treceau printre degetele de la picior, iar cel ¬de-al doilea, mai sofisticat, avea bucle şi găuri pe marginea tălpii, pentru a putea lega baretele de picior. Talpa sandalei era făcută din orice material, inclusiv frunze şi lemn.

Sandalele i-au insoțit pe regii și împărații lumii de-a lungul istoriei

În Egiptul Antic, sandalele erau confecţionate din papirus. Împletită şi uscată, frunza acestei plante era folosită atât pentru talpa sandalei, cât şi pentru curele. Forma piciorului imprimată în nisipul ud servea drept calapod. Potrivit lui Herodot, sandalele din papirus erau o parte obligatorie şi caracteristică a îmbrăcămintei preoţilor egipteni. Cea mai veche pereche de sandale din papirus păstrată până astăzi se află la British Museum şi datează, cu aproximaţie, din anul 1.500 î.Hr.

Pentru că bijuteriile erau la mare preţ în Egiptul Antic, pietrele preţioase erau încastrate până şi pe încălţăminte. Cu cât poziţia pe scara socială era mai înaltă, cu atât sandalele erau mai bogate în pietre preţioase şi scarabei.

Sandalele din aur care au fost găsite în mormintele egiptene nu par a fi foarte confortabile la purtat. În mormântul lui Tutankhamon se aflau 93 de piese de încălţăminte printre care sandale din lemn, pictate cu chipurile inamicilor sau duşmanilor pe talpă, pe care regele ar fi călcat cu fiecare pas. După cum spune istoricul W.M. Flinders Petrie, în cartea sa „Kahun, Gurob şi Hawara”, sandalele erau frumos împletite din trestie, având de obicei talpa din piele. Una dintre schimbările petrecute în viaţa de zi cu zi în timpul Regatului de Mijloc şi a Noului Regat a fost tot mai intensa folosire a sandalelor, iar cei care le-au utilizat cel mai mult au fost soldaţii şi călătorii. În povestea „Cei doi fraţi”, Anubis a pornit într-o călătorie în care, spune legenda, şi-a luat oamenii şi sandalele, hainele şi armele, şi a plecat să hălăduiască prin Valea Pinilor.

Sandalele, un simbol al puterii

Sandalele aveau o importanţă care astăzi ne scapă. Ele simbolizau prosperitatea şi autoritatea. Tutmes al III-lea se referea la ţările cucerite, cât şi la restul lumii, spunând: „Toate pământurile au fost sub sandalele mele”. Printre cele mai vechi imagini ale perioadei dinastice sunt şi imagini ale purtătorului de sandale al faraonului. Şi pentru a şasea dinastie, în autobiografia lui Weni, important general şi guvernator al Egiptului de Sus, funcţia de purtător de sandale a fost o importantă etapă în cariera lui şi o pomeneşte chiar de două ori cu multă mândrie. În India, sandalele erau confecţionate din lemn, iar în China şi Japonia, din paie de orez.

Așadar, avem toate motivele să purtăm sandale, mai ales vara, inclusiv atât de comodele sandale platforma.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu