Sedintele la psiholog, efecte pe termen lung pentru gasirea echilibrului in viata

miercuri, august 30, 2017 12:54
Posted in category Diverse

Sedinte la psihologDaca in urma cu cativa ani, atitudinea in ceea ce priveste apelarea la ajutorul unui psiholog era una mult mai refractara, iar beneficiile sedintelor cu acesti specialisti erau privite cu scepticism, multi considerand ca este o pierdere de timp si de bani, lucrurile s-au schimbat treptat in bine si tot mai multi inteleg importanta acestui tip de terapii, care pot schimba in bine viata celor care simt la un moment dat ca nu mai pot face fata, coplesiti de diverse probleme care-i macina.

Fie ca este vorba despre urmarile dureroase ale unui divort, pierderea cuiva drag din familie, stres excesiv, boli grave cu care simt ca nu mai au puterea sa lupte, diverse fobii si tot felul de situatii-limita in care ajung la un moment dat, a cere ajutorul specializat al unui psiholog, dupa ce s-au epuizat toate modalitatile de rezolvare avute la indemana, poate reprezenta o solutie inteleapta si ale carei efecte benefice se vor simti pe termen lung.

Pentru ca un psiholog va putea, odata ce a stabilit cu persoana care-i cere sprijinul acea relatie deschisa, in care vor fi marturisite fara rezerve toate problemele care o afecteaza, sa identifice cele mai potrivite metode pentru iesirea din impas, alaturi de o anumita conduita in viata de zi cu zi, care sa o determine, ca si in alte situatii dificile, sa adopte un comportament, o atitudine menite sa-i ofere echilibrul necesar pentru a depasi alte cumpene ce pot sa mai apara la un moment dat.

Daca in ceea ce priveste problemele din viata adultilor, indreptarea catre un psiholog este mai frecventa, atunci cand este vorba despre acele situatii negative care ii afecteaza pe copii, lucrurile sunt mai complicate. Multi parinti considera ca rezolvarea acestora poate sta doar in mainile lor, pentru ca ei isi stiu cel mai bine copilul. In anumite cazuri, acest lucru functioneaza, dar sunt si situatii delicate, care necesita o abordare specializata, iar un parinte ingrijorat ca propriul copil si-a modificat semnificativ comportamentul, are diverse fobii, temeri nejustificate, este tot mai agresiv sau dimpotriva apatic, comunica tot mai putin cu cei din jur, atunci va trebui sa ceara ajutorul si sfatul psihologului.

Acesta va sti cum sa-l faca pe cel mic sa se simta in siguranta si sa se exteriorizeze, sa spuna ce il framanta, pentru a se identifica precis cauza acelor disfunctionalitati si pentru gasirea solutiei potrivite. In astfel de situatii, fiecare va dori sa afle mai multe despre pretul unei sedinte la psiholog. Dar inainte de a calcula aceste costuri, ei trebuie sa puna in balanta beneficiile certe obtinute in urma sedintelor si terapiilor care le vor imbunatati viata si care cu sigutanta ii vor ajuta sa nu mai repete acele abordari gresite care au contribuit la amplificarea problemelor pentru care au ajuns la psiholog.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu