Spălătorie covoare versus spălat covorul acasă

marți, iulie 30, 2019 9:11
Posted in category Diverse

Spalat covoareVine o vreme în care covoarele trebuie spălate. Şi când este vorba de spalat covoare, în mare, există două variante: spalatorie covoare sau spălat covorul acasă. Ce ar fi bine să alegem?

Nu există un răspuns tranşat la întrebarea de mai sus. Depinde de situaţia fiecăruia dintre noi. Dacă eşti o persoană ocupată, în care proiectele tale ocupă cea mai mare parte a timpului, evident că alegerea normală şi firească este să apelezi la firmă de spălat covoare, cum ar fi spalatorie covoare Ploiesti.

Dacă eşti o persoană cu ceva mai mult timp liber, şi căreia îi place să practice spălatul covoarelor, atunci te poţi apuca de curatat covoare acasă.

În acest din urmă caz, trebuie să ştii nişte trucuri, pe care cei de la spalatorie covoare le stăpânesc la perfecţie, pentru a reuşi să-ţi duci misiunea la bun sfârşit. Evident, mai trebuie să dispui şi de tot arsenalul necesar unui curatat de covoare eficient.

Iată, mai jos, câteva trucuri simple pe care le poţi aplica la spalat covoare.

  • Înainte de a spăla covorul, trebuie să-i înlături praful acumulat pe el de-a lungul timpului, de la ultima spălare. Pentru aceasta, îţi trebuie un aspirator cu putere mare, dotat cu o perie specială de covor.
  • În cazul în care covorul este pătat, întâi se elimină pata, folosindu-se soluţii special concepute pentru aşa ceva, apoi se spală covorul. Doar eliminarea petei nu este suficientă, deoarece se va vedea diferenţa între locul respectiv şi restul covorului.
  • Dacă foloseşti pentru prima dată o soluţie de curăţat, este indicat să o testezi într-un loc mai puţin vizibil al covorului, apoi s-o foloseşti. Altfel, poţi risca să decolorezi covorul.
  • Covorul nu se spală pur şi simplu în apă, ca şi cum ai spăla rufe. Se poate întâmpla ca fibrele să nu reziste sau culorile să iasă.
  • Înainte de a curăţa un covor, informează-te despre produsele folosite la curăţarea covorului şi vezi dacă ele sunt potrivite pentru tipul tău de covor.

Ce putem folosi pentru a spăla un covor? Şi aici răspunsul este: depinde de tipul de covor. Iată câteva opţiuni.

  • Apă şi săpun dacă este un covor obişnuit. Plus un detergent de vase manual şi un burete. Se curăţă covorul cu apă călduţă în care s-au dizolvat câteva picături din acel detergent, se clăteşte cu o cârpă umedă, apoi se usucă.
  • Cu un aparat cu aburi, în cazul în care covorul nu este foarte murdar. Aici esenţial este ca aparatul cu aburi să extragă soluţia de curăţat. Se foloseşte aparatul de mai multe ori, până când nu mai rămân urme şi fără să fie udat prea tare covorul. Apoi se clăteşte cu apă curată pentru a păstra calitatea covorului.
  • Cu apă şi amoniac, în cazul unui covor foarte murdar şi pătat. Câteva picături de amoniac, adăugate în apă călduţă cu săpun, sunt absolut necesare în acest caz. Pentru a te proteja de vaporii de amoniac foloseşte o mască sau un fular. Covorul se usucă fie cu un uscător de păr, fie prin frecare cu o cârpă uscată.
  • Cu oţet de vin, în amestec cu apă călduţă şi detergent de vase: două linguri de detergent de vase, 0,5 litri oţet de vin şi 0,2 litri apă călduţă.

Aşadar, puteţi încerca oricare dintre aceste soluţii, acasă, sau, varianta mai simplă şi mai comodă, la care apelez şi eu, duceţi covorul la o spalatorie covoare. Nu merită să sacrificaţi timp, energie şi bani pe ceva care se poate realiza eficient de către cei care se pricep mult mai bine decât noi la spalat covoare.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu