Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (II)

vineri, mai 5, 2017 14:29
Posted in category Mass-media

Stiri

  • Româncă de geniu: O elevă de 17 ani a inventat un sistem unic de salvat vieţile militarilor plecaţi în război
    Printre cei peste 120 de inventatori prezenţi la ultima ediţie a Salonului UGAL INVENT de la Galaţi, şi-a făcut loc şi Theodora Găiceanu, o elevă de 17 ani care a reuşit să uimească juriul cu o metodă de determinare a minelor folosind o platformă autonomă.
    La aproape 17 ani, Theodora Găiceanu este elevă în clasa a zecea, la Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu“ din Galaţi. A avut curajul să aplice la un Salon de Inventică important din oraş şi până la urmă a ieşit cum nu se poate mai bine pentru ea: a fost răsplătită de juriul Salonului UGAL-INVENT cu premiul pentru „Cel mai tânăr inventator”. Theodora a participat în acest concurs cu un detector de mine bazat pe o platformă autonomă. Povestea din spatele acestui dispozitiv este una interesantă.
    „Dispozitivul pe care eu l-am gândit funcţionează cu baterii. El este comandat de la distanţă cu smartphone-ul prin Bluetooth. Raza de acţiune este de 50 de metri, dar se poate extinde. Pentru Bluetooth se poate utiliza o aplicaţie specială sau una dezvoltată prin mediul software de dezvoltare Eclipse”, ne explică foarte succint Theodora. (Sursa (citeste mai mult))
  • Medicii români au lansat primul spital online din Europa
    SpitalOnline.ro, prima platformă de live chat medic – pacient la nivel european, a fost lansată marți în România la inițiativa antreprenorială a unui grup de medici români, cu suportul unor specialiști din Marea Britanie, în urma unei investiții de aproximativ 30.000 de euro, potrivit AGERPRES.
    Proiectul reprezintă o alternativă rapidă a consultațiilor medicale clasice prin care pacienții vor putea beneficia de servicii medicale, 24 de ore din 24, oferite în cadrul a 30 de specialități, susținute inițial de un număr total de 150 medici.
    Potrivit inițiatorului proiectului, Mihai Râșcu, consultațiile sunt făcute de medici din toate specialitățile care au drept de liberă practică pe teritoriul Românie și „automat sunt legale”.
    Pentru ca un pacient să intre în legătură cu medicul, acesta trebuie să urmeze câțiva pași simpli. După crearea unui cont pe site, pacientul selectează specialitatea medicală dorită și consultă lista medicilor. Printr-un icon specific, poate vedea care dintre medici sunt online și care nu. Dacă medicul dorit nu este online la momentul respectiv, pacientul se poate programa pentru o consultație ulterioară sau poate accesa unul dintre medicii disponibili. Înainte de a intra în legătură cu medicul, pacientul va efectua plata online, iar apoi va beneficia de un consult prin chat — care poate fi text, audio și/sau video. În plus, pacientul îi poate trimite medicului fișiere în orice format (copii ale analizelor medicale și altele), iar fiecare utilizator va dispune de un dosar personal și confidențial, la care vor avea acces doar acesta și medicul său. (Sursa (citeste mai mult))
  • Cum a ajuns un român de 26 de ani să deţină o afacere de 1,4 milioane de euro pornind de la numai 150 de euro
    Liviu Sima are 26 de ani şi în urmă cu şapte ani a pus bazele propriei firme de IT, care a fost prezentată luna trecută de Business Magazin. Acum, este un tânăr antreprenor care deţine o companie ce are o cifră de afaceri de 1,4 milioane de euro, iar până la sfârşitul anului şi-a propus ca firma să aibă o cifră de afaceri de 2,5 milioane de euro. Pasionat de IT încă din perioada copilăriei, Liviu a prins gustul antreprenoriatului încă din anii de liceu, atunci când lucra în timpul vacanţei de vară la diferite companii de profil.
    Are o firmă mică, cu doar 12 angajaţi, unde salariul mediu lunar al unui programator este de 1.000 de euro.
    (Sursa (citeste mai mult))
  • Volvo a lansat un sistem care poate evita accidentele
    Volvo este tot mai aproape de maşina în care nu se va mai muri şi în care nu vor mai exista răniri grave. Suedezii au dezvoltat un sistem care poate anticipa accidentele şi le poate evita.
    Constructorul suedez a lansat un sistem de siguranţă capabil să găsească soluţii menite să evite accidentele iminente. Provocarea a constituit în crearea unui sistem de detectare, compus din toţi acei senzori instalaţi pe o maşină. A fost dezvoltat astfel un sistem centralizat de comandă, botezat Sensor Fusion, care permite tehnologiilor instalate (camere video, radare şi GPS-uri) că comunice eficient între ele.
    Cu ajutorul acestei coeziuni, sistemul poate oferi o vedere la 360 de grade a mediului de rulare şi perceperea unor potenţiale scenarii de evitare a accidentelor în situaţii limită. Tot acest sistem de vedere la 360 de grade poate detecta obiecte pe care şoferul nu le-ar putea vedea.
    Conglomeratul de sisteme analizează constant ameninţările din jurul maşinii şi poate chiar asista şoferul ajustând direcţia şi frâna. Acest sistem a fost deja inclus pe două maşini de test, care probează eficienţa.
    (Sursa (citeste mai mult))

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.
Tags:

4 Responses to “Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (II)”

  1. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (III) | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 13th, 2019 at 14:28

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (II) […]

  2. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (VI) | A șaptea dimensiune says:

    mai 13th, 2019 at 7:22

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (II) […]

  3. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (V) | A șaptea dimensiune says:

    mai 13th, 2019 at 7:24

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (II) […]

  4. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (IV) | A șaptea dimensiune says:

    mai 13th, 2019 at 15:49

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (II) […]

Adauga un comentariu