Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XIII)

vineri, mai 19, 2017 14:59
Posted in category Mass-media

Stiri

  • Pneul fără aer a intrat în producţia de serieMichelin a început producţia pneurilor fără aer într-o fabrică dedicată din SUA. Noile anvelope vor fi disponibile comercial în curând sub numele Michelin X Tweel şi sunt dedicate vehiculelor utilitare specializate.
    Michelin X Tweel, prima anvelopă radială non-pneumatică, va fi fabricat în serie la noua fabrică a francezilor deschisă în South Carolina, SUA. X Tweel este în momentul de faţă doar o anvelopă dedicată vehiculelor utilitare specializate, cum ar fi motostivuitoarele, iar aplicaţiile sale includ construcţiile, agricultura, peisagistica şi spaţiile comerciale. Conceptul Tweel a fost prezentat în urmă cu zece ani, la Salonul Auto de la Paris. Cei de la Michelin pretind că X Tweel este singurul produs comercial de acest tip care nu necesită întreţinere, nu prezintă compromisuri şi nu se defectează.
    (Sursa (citeste mai mult))
  • Papa Francisc: „Atât timp cât faci bine, poţi fi şi ateu” Nu contează că eşti ateu, atât timp cât faci bine în jurul tău. Acesta a fost mesajul pe care papa Francisc l-a transmis, luni dimineaţă, credincioşilor, în cadrul unei slujbe la reşedinţa sa, informează The Independent.
    Pontiful a făcut acest comentariu pornind de la o poveste în care un catolic întreabă un preot dacă ateii se pot salva în ochii lui Iisus. „Chiar şi ei, oricine (se poate salva, n.red.). Cu toţii avem datoria de a face fapte bune. Faceţi asta şi vom găsi un punct de întâlnire la mijlocul drumului”, a spus Francisc.
    Pontiful a continuat dialogul imaginar şi a dat răspunsul ateului, care îi spune preotului că nu crede în Dumnezeu. Chiar şi în aceste condiţii, a subliniat papa în predica lui, important este să faci bine. Restul vine de la sine, chiar şi în faţa divinităţii.
    Prin aceste comentarii, papa Francisc a arătat încă o dată că, cel puţin la nivel discursiv, este un altfel de pontif faţă de predecesorul său, papa emerit Benedict al XVI-lea, care a demisionat în februarie, invocând vârsta şi problemele de sănătate. În timpul scurtului său pontificat, Benedict al XVI-lea a fost mult mai vehement împotriva necredincioşilor, dar şi împotriva non-catolicilor în general, lăsând impresia că îi consideră pe toţi cei care au o altă credinţă decât cea pe care o promova el „credincioşi de rangul al doilea”, aminteşte sursa citată.
  • Şoarecii transparenţi – remarcabila tehnică pusă la punct de un om de ştiinţă de origine românăCercetătorii de la California Institute of Technology, conduşi de Viviana Gradinaru, au dezvoltat, în premieră, o tehnică prin care pot face aproape tot corpul unui şoarece transparent. Metoda va facilita cercetările de biologie şi medicină, putând fi utilizată, de pildă, pentru a studia structura sistemului nervos sau modul în care se răspândeşte cancerul în organism.
    Deşi existau metode de a face transparente diferite organe extrase din corp, este pentru prima dată când cercetătorii reuşesc să facă transparent tot corpul unui animal, a explicat Viviana Gradinaru, conducătorul studiului şi autor principal al articolului pe această temă publicat în jurnalul ştiinţific Cell.
    Animalele au fost eutanasiate, apoi pielea a fost îndepărtată, iar restul corpului a fost tratat cu anumite substanţe chimice care fac ca musculatura şi organele interne ale şoarecilor – nu şi oasele – să devină transparente. Unele dintre substanţele utilizate dizolvă grăsimea, altele formează o reţea la nivel microscopic, care menţine poziţia ţesuturilor în corp.
    (Sursa (citeste mai mult))
  • Reuşită EXTRAORDINARĂ: A fost fotografiat, ÎN PREMIERĂ, interiorul unui atom!Oamenii de ştiinţă au reuşit să fotografieze, în premieră, interiorul unui atom de hidrogen. Experimentul a depăşit limitele a ceea ce specialiştii în fizică cuantică credeau că este posibil şi i-ar putea ajuta pe cercetători să dezvolte, în viitor, componente electronice ultra-rapide. Cercetătorii olandezi au folosit un laser şi un microscop pentru a privi în interiorul atomului, scrie descopera.ro. Asemenea imagini nu au mai fost surprinse până acum deoarece, în toate experimentele anterioare de acest tip, procesele implicate distruseseră particulele pe care savanţii încercau să le fotografieze.
    Oamenii de ştiinţă au utilizat o lentilă specială care măreşte imaginea de până la 20.000 de aori, creând un aşa-numit „microscop cuantic”. Teoria cuantică descrie comportamentul unei particule apelând la aşa-numita funcţie de undă – un mod matematic de a descrie cum se comportă particulele în spaţiu şi timp.
    (Sursa (citeste mai mult))
  • Ce li se administra soldaţilor nazişti ca să lupte non-stop şi să rămână vigilenţiSoldaţii nazişti luau o „pastilă miraculoasă” – metamfetamină -, ca să rămână treji în timpul lungilor marşuri, potrivit scrisorilor lui Heinrich Boll, unul din cei mai cunoscuţi scriitori germani de după război şi câştigător al Premiului Nobel pentru Literatură în 1972.
    Fiind „un ajutor pentru concentrare” şi comercializat sub numele de Pervitin, drogul era consumat regulat de militari pentru a-şi păstra moralul în condiţiile grele de pe front, scrie Huffington Post, citat de Agerpres.
    Potrivit Der Spiegel, viitorul scriitor spunea că o singură pastilă îl ajută rămână la fel de concentrat ca după litri de cafea băuţi şi că, după ce o lua, îi dispărea toată anxietatea. În plus, medicii militari puneau metamfetamină în ciocolată, dând piloţilor „Fliegerschokolade” (ciocolata aerului), iar tanchiştilor „Panzerschokolade” (ciocolata tancurilor).
  • GENIUL INFORMATICII, un elev din Vâlcea, a câștigat în SUA premiul INTEL de 75 de mii de dolari cu o INVENȚIE care desființează ȘOFERIAPremieră absolută pentru România în SUA. “Maşina fără şofer”, gândită de elevul Ionuţ Alexandru Budişteanu din Râmnicu Vâlcea a obţinut premiul cel mare “Gordon E. Moore”, denumit astfel după fondatorul companiei Intel. Premiul este în valoare de 75.000 de dolari.
    Intel International Science and Engineering Fair 2013 (ISEF) este cea mai mare competiţie preuniversitară de ştiinţă şi inginerie din SUA la care au participat peste 1600 de concurenţi din lumea întreagă. “Selecţia se face din peste un million şi jumătatea de elevi din toată lumea, competitia e dură, sunt multi tineri buni în lume care sunt susţinuți de stat, pentru a face cercetare”, a mărturisit Ionuţ.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XIII)”

  1. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XIV) | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 15th, 2019 at 8:18

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XIII) […]

  2. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XV) | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 17th, 2019 at 17:46

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XIII) […]

  3. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XVI) | A șaptea dimensiune says:

    mai 11th, 2019 at 7:58

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XIII) […]

Adauga un comentariu