Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XVI)

luni, mai 22, 2017 18:27
Posted in category Mass-media

Stiri

  • Predicţiile făcute de Isaac Asimov în urmă cu jumătate de secol. Cum îşi imagina lumea de azi scriitorul SF
    În urmă cu 50 de ani, celebrul scriitor şi biochimist Isaac Asimov publica în ziarul „The New York Times” un articol în care îşi imagina cum va arăta lumea în 2014. Multe dintre predicţiile făcute în 1964 de celebrul autor se dovedesc acum a fi de o acurateţe extraodinară.
    Prima dintre acestea făcea referire la chiar la acţiunile pe care oamenii le vor întreprinde pentru a-şi îmbunătăţi mediul în care trăiesc: „Vor continua să extragă resurse din natură pentru a-şi construi o lume mai bună”, scria Asimov, apreciind totodată că felul în care locuinţele vor fi construite se va schimba şi, spre exemplu, culoarea sau strălucirea pereţilor „se vor putea schimba prin simpla apăsare a unui buton”.
    De asemenea, acesta presupunea în mod corect că unele aparate vor prelua sarcinile care la vremea respectivă nu puteau fi realizate decât de oameni: „Bucătăriile vor fi dotate cu obiecte care vor putea prepara masa singure, vor încălzi apa şi o vor transforma în cafea, vor prăji pâinea, ouăle, şunca şi aşa mai departe. Micul dejun va putea fi „comandat” încă de seara şi va fi gata la o anumită oră a dimineţii următoare”. Asimov anticipa şi posibilitatea ca cina şi prânzul să fie realizate cu ajutorul semipreparatelor „ce vor fi păstrate în congelator până când vor fi gătite”.
  • Dacia şi-a salvat patronul. Fără marca românească, Renault avea un an 2013 pe minus
    Mulţumită mărcii Dacia, Renault a putut să bifeze un an 2013 pozitiv, pe piaţa europeană, scriu jurnaliştii publicaţiei franceze La Tribune.
    Grupul francez Renault a afişat o creştere a înmatriculărilor de autoturisme noi de 4% pe piaţa europeană, dar jurnaliştii francezi spun că acest rezultat nu ar fi fost atins în lipsa performanţelor mărcii româneşti Dacia.
    (Sursa (citeste mai mult))
  • Dacia – cea mai tare mașină din Europa, potrivit New York Times
    ”Automobilul cel mai atrăgător anul acesta în Europa nu este BMW, Mercedes Benz sau Bentley. Este brandul ieftin al Renault, Dacia, născut în România”, potrivit jurnaliștilor de la New York Times.
    Vânzările de autoturisme Dacia în Uniunea Europeană au crescut cu 31,1%, până la 24.600 de unităţi, în luna noiembrie 2013, potrivit ACEA.
    În primele 11 luni vânzările Dacia au depășit 260.000 de unități, înregistrând o creștere de 21,1%, ceea ce o clasează pe primul loc în Europa.
    Dacia poate fi considerată îngrozitoare de către o persoană care conduce Mercedes sau BMW, dar este o mașină de nădejde pentru cei care vor să se deplaseze între punctul A și punctul B: „este o tehnologie simplă, de încredere și, pe deasupra, ai și o garanție de trei ani”. „Este tot ceea ceea ce-ți trebuie”, explică Jens Schattner, analist Macquarie, Frankfurt, scrie New York Times.
    Succesul Dacia reflectă tendințele din domeniu: în timp ce extremele merg bine, autovehiculele din categoria de mijloc stagnează, mai scrie sursa citată. Arnaud Deboeuf, responsabilul pentru Programul Entry al grupului Renault (programul în cadrul căruia sunt dezvoltate autovehiculele Dacia), recunoaște că este vorba despre avantajul oferit de criză, dar spune că a mai apărut un element care a contribuit la succesul Dacia: „A avut loc o schimbare de atitudine în rândul consumatorilor europeni; acum, oamenii nu mai vor să cheltuiască mult pe o mașină”, a explicat Arnaud Deboeuf, citat de NYT. La rândul său, Carlos da Silva, analist la IHS Automotive, explică succesul Dacia prin apariția unei noi categorii de consumatori în vestul Europei, cea a persoanelor care înainte cumpărau un automobil vechi de cinci ani, dar acum preferă, cu aceiași bani, să achiziționeze un autovehicul nou. Pericolul este ca Dacia să canibalizeze celelalte produse mai ieftine ale Renault, completează Carlos da Silva, citat de The New York Times.
    (Sursa (citeste mai mult))
  • Site-ul de torrente care nu va fi închis niciodată
    Cel mai popular site de torrente din lume şi-a schimbat pentru a şasea oară adresa pentru a scăpa de autorităţi.
    Pirate Bay, cel mai popular site de torrente, este disponibil de azi la adresa https://thepiratebay.pe. Site-ul s-a mutat pe un domeniu din Peru după ce anterior a funcţionat pe un domeniu din Ascension, o insulă vulcanică în Atlanticul de Sud. Adresa IP asociată site-ului 194.71.107.27 arată că serverele s-ar afla undeva în oraşul Udine din Italia, conform serviciului Geobytes. Un alt serviciu de localizare arată că site-ul ar fi găzduit din Suedia. Cei de la The Pirate Bay au dezvoltat un browser prin care utilizatorii pot să stocheze şi să împărtăşească fişiere fără a fi nevoie de o găzduire centrală. Acest browser elimină necesitatea unui domeniu. Acesta a fost creat pentru ca utilizatorii din Marea Britanie, Olanda, Italia, Iran, Coreea de Nord, Belgia, Finlanda sau Danemarca să poată accesa site-ul, care a fost blocat de autorităţi.
  • FBI poate urmări pe oricine prin intermediul camerei web de la laptop. „Se întâmplă de ani de zile”
    Gizmodo scrie că FBI are abilitatea de a activa în secret camera web a oricărui laptop, fără a aprinde LED-ul de lângă şi fără a-i înştiinţa în vreun fel pe utilizatori. Conform sursei, acest lucru se întâmplă de ani de zile, fără ca nimeni să fi ştiut până acum.
    Marcus Thomas, fost director adjunct în cadrul Diviziei de tehnologii operaţionale a FBI, a declarat că această tehnică este folosită “în special” în cazuri de terorism şi în “cele mai grele” investigaţii.
    Cu toate acestea, Gizmodo consideră “înfricoşător, nebunesc, ridicol şi invaziv” faptul că FBI poate pătrunde în absolut toate laptopurile. “Simpla idee că FBI te poate urmări prin camera web este absolut deranjantă”, arată sursa.
    În orice caz, Gizmodo scrie că această dezvăluire arată cât de departe este dispus FBI să meargă pentru a spiona oamenii.
  • Românul care sfidează Google
    Automobile care se conduc singure disponibile pentru orice buzunar, acesta este visul lui Ionuț Budișteanu, unul dintre cei mai promițători tineri din țara noastră
    După ce a urmat cursurile online ale unui profesor din Statele Unite despre mașinile autonome, tânărul Ionuț Budișteanu, în vârstă de 20 ani, a creat propria sa versiune de vehicul autonom cu care a câștigat, în acest an, Marele premiu Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF) din Statele Unite. El a fost inclus, totodată, în topul celor mai influenţi 16 tineri ai anului, clasament realizat de publicaţia americană „Time“. Spre deosebire de mașina care se conduce singură de la Google, care are un cost 75.000 de dolari, prototipul lui Budișteanu nu costă decât 4.000 de dolari.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XVI)”

  1. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XVII) | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 15th, 2019 at 8:24

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XVI) […]

  2. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XVIII) | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 15th, 2019 at 21:34

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XVI) […]

  3. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XIX) | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 17th, 2019 at 17:51

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XVI) […]

  4. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XX) | A șaptea dimensiune says:

    iulie 14th, 2019 at 9:36

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XVI) […]

Adauga un comentariu