Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XVII)

marți, mai 23, 2017 15:35
Posted in category Mass-media

Stiri

  • Bancomatele viitorului. Nu vei mai avea nevoie de card
    Bancomate care vor permite emiterea de bani fără card vor fi introduse, în viitorul apropiat, în Statele Unite.
    Noile bancomate vor permite clienţilor să scoată bani cu ajutorul unei aplicaţii pentru smartphone-uri. Retragerea unei sume de bani se va putea face în mai puţin de 9 secunde, faţă de 40 de secunde, cât durează în prezent prin intermediul cardurilor.
    Trei bănci, Wintrust, BMO Harris şi City National intenţionează să introducă astfel de bancomate. Mary Monahan de la Javelin Strategy & Research a declarat pentru CNN că tranzacţiile prin intermediul telefonului mobil vor fi mai sigure decât cele bazate pe card. Hoţii nu vor mai putea filma numărul cardului sau codul PIN, aşa cum procedează în prezent, potrivit lui Monahan.
    Clienţii care vor să scoată bani de la un astfel de bancomat trebuie să facă o cerere cu 24 de ore înainte să ajungă la ATM, iar apoi trebuie să scaneze un cod QR de pe ecranul bancomatului. Băncile au anunţat că au testat deja tehnologia cu succes. Folosind această tehnologie băncile vor să atragă clienţi noi din rândul tinerilor.
  • Pericolul care se ascunde în spatele banilor digitali
    Moneda virtuală Bitcoin este vulnerabilă la un atac „egoist“ ce ar putea permite preluarea graduală a controlului asupra sistemului care gestionează banii digitali.
    Un grup de cercetători americani a pus la cale un atac teoretic care încearcă să submineze modul în care computerele implicate în Bitcoin transferă informaţia. Planul acestora se bazează pe faptul că în cadrul sistemului Bitcoin se pleacă de la premisa că toţi participanţii implicaţi în generarea monedei virtuale sunt cinstiţi.
    Un astfel de atac ar putea avea deja loc, spun cercetătorii americani care au descoperit vulnerabilitatea.
    „Bitcoin este compromis“, scrie profesorul Emin Surer, unul dintre oamenii de ştiinţă de la Universitatea Cornell care a dezvoltat atacul, într-o postare pe blog în care descrie vulnerabilitatea monedei digitale.
    Slăbiciunea descoperită de Surer şi de doctorul Ittay Eyal este fundamentală pentru modul în care funcţionează Bitcoin şi apare în procesul de creare de noi Bitcoini. Noile monezi Bitcoin sunt generate, pe baza unei formule predeterminate, de mii de calculatoare care rezolvă probleme matematice complexe.
    Aproximativ la fiecare zece minute un grup implicat în rezolvarea acestor puzzle-uri matematice este recompensat cu Bitcoini. Procesul este cunoscut sub denumirea de „minare“, deoarece, asemenea minerilor, cei care iau parte la proces trebuie să cearnă mult grohotiş pentru a găsi o pepită valoroasă. De îndată ce noile monede sunt descoperite, vestea circulă şi toată lumea începe să lucreze la următorul puzzle. Un Bitcoin valorează acum circa 145 dolari.
  • Omul pe care eMAG l-a făcut celebru și bogat
    Ultimii patru ani de criză au fost de bun-augur pentru Iulian Stanciu: averea i s-a triplat și a urcat de pe locul 143 – în ediția din 2010 – pe poziția a 38-a în ediția din 2013 a TOP 300 Cei mai bogați români.
    Iulian Stanciu controlează NOD, Dante International (eMAG) şi Flanco, cu afaceri cumulate de aproape 500 de mil. euro în 2012. Cea mai mare şi mai profitabilă firmă este NOD, liderul pieţei locale de distribuţie electro-IT, cu afaceri de 206 mil. euro anul trecut, însă cele mai importante planuri sunt legate de eMAG. După preluarea de către grupul sud-african Naspers a 70% din acţiunile eMAG, pentru suma de 83 de mil. dolari, planurile de dezvoltare ale celui mai mare magazin online de la noi s-au schimbat radical.
    Stanciu a declarat că de la investiţia făcută de grupul sud-african, eMAG nu mai are ca obiectiv profitul, ci expansiunea. „Începând de anul trecut, am intrat într-o nouă etapă. Ne permitem luxul de a gândi pe termen lung, am renunţat la eforturile pe termen scurt în favoarea unor investiţii strategice, care ne vor ajuta să ne ducem busines¬sul la următorul nivel“, a afirmat Stanciu.
    Acesta se aşteaptă ca, în următorii cinci ani, eMAG să ajungă la afaceri de 1 mld. euro. eMAG a avut anul trecut o cifră de afaceri de 153,7 mil. euro.
  • Ministerul Economiei, RAIUL BUGETARILOR DE LUX: 8.600 de dolari, salariul unui CONSILIER
    Ministerul Economiei nu e în stare să ducă o privatizare până la capăt, iar angajaţii săi sunt arestaţi cu regularitate pentru fapte de corupţie, dar îşi permite să toace sute de mii de euro şi dolari, lună de lună, pentru plata consilierilor săi din străinătate. Chiar dacă nu aduc nici un investitor şi nu intermediază nici un export, cei peste 80 de bugetari de lux sunt plătiţi cu salarii care ajung şi la 8.600 de dolari brut pe lună, potrivit informaţiilor de pe site-ul instituţiei.
    Consilierul economic de la Bagdad al Ministerului Economiei a încasat în luna octombrie 8.583 de dolari, în timp ce omologul său de la Tokyo a luat doar 7.153 de dolari, iar cel de la Beirut 6.338 de dolari, scrie replicaonline.ro.
    De asemenea, consilierul de la Oslo a avut în octombrie o leafă de 6.259 de euro, funcţionarul de la Bruxelles- 4.868 euro şi cel de la Geneva- 4.814 euro. Potrivit calculelor noastre, Ministerul Economiei cheltuie lunar circa 125.000 de dolari şi 125.000 de euro exclusiv pentru salariile celor peste 130 de consilieri din afara graniţelor ţării.
    Ministerul Economiei avea în luna octombrie 136 de consilieri în străinătate, angajaţi în cadrul Departamentului de Comerţ Exterior şi Relaţii Internaţionale. Cu peste 50 mai mulţi decât în luna august, ceea ce înseamnă că ministerul angajează în draci consilieri pe care îi plăteşte cu mii de euro sau dolari pe lună pentru a duce România pe cele mai înalte culmi de civilizaţie şi progres.
  • Firma care construieşte supermaşina românească face angajări. Salarii de 2.000 de euro
    Firma New Class Automobile Development, care pregăteşte lansarea pe piaţă a unei supermaşini româneşti, angajează ingineri proiectanţi auto – Catia V5. Îi ofertează cu salarii de la 2.000 de euro în sus.
    Firma New Class Automobile Development SRL caută ingineri proiectanţi auto Catia V5 care să lucreze la nou concept auto pe piaţa românească – de la proiectare la realizare proptotip şi apoi producerea sa.
    Inginerii proiectanţi răspund de proiectarea mecanică a zonei specifice alocate în Catia V5, pornind de la concept, schiţe, respectă specificaţiile tehnice, oferă soluţii sau feedback şi vor lucra în strânsă legatură cu echipa şi managerul de proiect, spun angajatorii în anunţul de recrutare.
    Angajatorii ofertează candidaţii cu salarii de cel puţin 2.000 de euro, bonusuri de performanţă şi bonusuri pentru încheierea fiecarei faze din proiect.
    New Class Automobile Development SRL caută absolvenţi de studii superioare tehnice (Mecanică, TCM, Transporturi, etc), cu minimum doi ani experienţă în proiectare în industria auto, care au cunoştinţe foarte bune de Catia V5 module suprafeţe şi /sau solide cu aplicare directă pe diverse componente, repere, piese.
    Candidatul ideal căutat de angajatori are cunoştinţe conversaţionale şi tehnice de limba engleză, e dispus să se mute în Bucureşti şi să înceapă lucrul cât mai curând. E, de asemenea, focalizat pe rezultate, poate respecta termenele-limită impuse, e rezistent la stres şi la un ritm susţinut de muncă.
    (Sursa (citeste mai mult))
  • Centrala ecoHORNET – invenția românească ce reduce costurile la încălzire cu până la 80%
    Un dispozitiv brevetat pentru arderea biomasei stă la baza unei afaceri cu centrale termice dezvoltate de doi fraţi. Cu un randament superior, centralele produse de Aurel și Iuliean Horneţ au ajuns la mare căutare chiar şi în Germania. Fermierii care le-au instalat în sere și solarii se declară mulțumiți de economia făcută în anotimpul rece.
    Ideea de a construi o centrală termică eficientă de uz casnic, care să coste puţin, să aibă un randament foarte mare şi să utilizeze un combustibil banal le-a venit fraţilor Iuliean şi Aurel Horneţ în anul 1994. Retras la casa de la ţară, de lângă Brăila, fostul inginer metalurg de la Institutul de Cercetări Metalurgice (ICM) Aurel Horneţ a căutat o soluţie pentru a-şi incălzi locuinţa. După o perioadă în care a experimentat posibilităţi de încălzire a casei fie electric, fie cu brichete de rumeguş, Aurel Horneţ împreună cu fratele său Iuliean (fost cadru militar şi fost angajat la ICM) s-au gândit cum ar trebui să fie o centrală termică care să doteze o locuinţă: să nu scoată fum, să aibă randament foarte mare, să fie automatizată. Apoi, şi-au fixat ca obiectiv să construiască o instalaţie termică care să fie atât de eficientă, încât lumea să stea la coadă pentru a o cumpăra.
    (Sursa (citeste mai mult))

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XVII)”

  1. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XVIII) | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 17th, 2019 at 17:50

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XVII) […]

  2. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XXII) | A șaptea dimensiune says:

    mai 10th, 2019 at 20:26

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XVII) […]

  3. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XX) | A șaptea dimensiune says:

    mai 11th, 2019 at 7:43

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XVII) […]

  4. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XIX) | A șaptea dimensiune says:

    mai 11th, 2019 at 7:49

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XVII) […]

Adauga un comentariu