Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XX)

vineri, mai 26, 2017 11:59
Posted in category Mass-media

Stiri

  • Toţi şoferii ar trebui să aibă acest telefon. Te scapă de amenzi
    Noua invenţie a soldatului armatei israeliene Ben Biron ar putea salva multe vieţi. El a creat Alcohoot, primul smartphone din lume cu funcţie de alcoolscop.
    Biron speră ca designul aerodinamic al produslui, alături de aplicaţia care indică nivelul de alcool din sânge, va creşte atractivitatea telefonului şi va scădea numărul şoferilor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.
    Biron şi cofondatorul produsului, Jonathan Ofir, s-au confruntat prima oară cu problemele create de alcool în 2010 când au fost înrolaţi în Armata Israeliană. La intrarea în baza militară era amplasat un semn care menţiona faptul că şofatul sub influenţa băuturilor alcoolice este principala cauză a morţii între soldaţi – ciudat pentru un loc în care rachetele balistice sunt la ordinea zilei.
    Când Biron s-a înscris la Wingate University, din statul american Carolina de Nord, a observat acelaşi comportament în rândul studenţilor. În acel moment a început să lucreze la un alcoolscop modern.
    „Consumul moderat de alcool este mai distractiv. Poţi sta până mai târziu, poţi duce fata acasă şi tocmai asta e ideea. Alcohoot permite şoferilor să se folosească de date reale pentru a lua decizia de a conduce după ce au consumat alcool, mai degrabă decât să se bazeze pe propriul instinct“, spune Biron.
    Alcohoot are închiriat un birou, pentru 200 de dolari pe lună, în incubatorul de afaceri Packard Place din oraşul Charlotte. Dispozitivul creat de cei doi studenţi are cam un sfert din mărimea unui iPhone, se conectează la telefon prin portul audio şi are nevoie de circa 10 secunde pentru a calcula nivelul de alcool din sânge. Alcoolsopul Alcohoot, potrivit companiei, foloseşte acelaşi tip de senzor ca etilotestul din dotarea poliţiei.
  • Partea ÎNTUNECATĂ a internetului. Sistemul TOR te ajută să cauţi ce vrei în SECRET
    În fiecare zi, zeci de mii de oameni se conectează pe domeniul online Tor, unde pot căuta ce vor în secret. Este un sistem anonim, în creştere şi de cele mai multe ori ilegal, scrie The Independent.
    Promovat intens de Marina americană în 2002 pentru protejarea comunicaţiilor guvernamentale şi adoptat rapid de iubitori ai tehnologiei din toată lumea, sistemul Tor are o reputaţie obscură, fiind un spaţiu nereglementat de pe internet, unde utilizatorii pot naviga fără a fi urmăriţi.
    Cum tot mai multe Guverne din lume au cerut Google şi altor companii majore din lumea IT să blocheze conţinutul „dăunător”, precum link-uri către pornografie infantilă şi materiale extremiste, mulţi se tem că utilizatorii periculoşi ar putea recurge la această alternativă, care ascunde identitatea utilizatorului şi a site-ului pe care îl găzduieşte sau vizitează.
    Tor Project, o companie non-profit din Walpole, Massachusetts, doreşte să capteze cât mai mulţi fani. Peste 600.000 de oameni au folosit sistemul în 2012. Tor găzduieşte site-uri precum celebrul Pirate Bay şi a crescut mult în popularitate în ultimele zile, după ce apariţia scandalului de supraveghere în care este implicată agenţia NSA.
  • Nemţii au creat bateriile care rezistă peste 25 de ani
    Bateriile litiu-ion nu au o durată de viaţă prea mare în prezent, însă nemţii au creat un nou tip de baterii care promit să schimbe lumea.
    Cercetătorii de la ZSW (Zentrum für Sonnenenergie- und Wasserstoff-Forschung) au creat un nou tip de baterii litiu-ion care pot păstra până la 85% din capacitatea iniţială după 10.000 de cicluri de încărcare/descărcare.
    Aceste baterii nu sunt create însă pentru dispozitive mobile precum smartphone-uri sau tablete, ci pentru maşini electrice. Ce înseamnă o astfel de baterie pentru o maşină electrică? Un posesor de maşină electrică care îşi încarcă zilnic automobilul nu va trebui să schimbe bateriile nici macăr după 25 de ani. Acest lucru înseamnă că bateriile vor supravieţui majorităţii componentelor automobilului.
    Deşi bateriile sunt încă testate în laborator şi va mai trece câţiva ani până vor fi montate pe automobile, acestea reprezintă un pas uriaş în viitor. Cele mai multe vehicule cu baterii litiu-ion au o durată de viaţă de opt până la zece ani.
    Cel mai probabil primele automobile care vor fi echipate cu astfel de baterii vor fi germane.
  • Trustul PRO a fost preluat de gigantul Time Warner
    Time Warner, compania americană care deţine reţeaua HBO şi studiourile de film Warner Bros., a primit girul Comisiei Europene pentru achiziţionarea Central European Media Enterprises (CME), trustul care deţine pachetele majoritate de acţiuni a mai multor televiziuni, printre care şi Pro TV şi Acasă.
    Compania este listată la bursa NASDAQ din New York, precum şi la Bursa de Valori de la Praga. Compania a fost înfiinţată de omul de afaceri american Ronald Lauder în anul 1994. CME deţine staţii TV în mai multe state precum Bulgaria, Croaţia, Cehia, România, Slovacia şi Slovenia. În România, CME deţine pachetele majoritate ale ProTV, Acasă TV, Acasă Gold TV, ProCinema, Sport.ro, ProTV Internaţional şi MTV România, iar în Republica Moldova cel al ProTV Chişinău.
    Pe 23 martie 2009, Time Warner a anunţat că va investi 241,5 milioane de dolari în CME, obţinând astfel 31% din acţiuni. Doi ani mai târziu, mai exact pe 3 martie 2011, Time Warner a cumpărat alte 3,1 milioane de acţiuni din participaţia la CME, crescând astfel la 34,4%. În iulie 2012, Time Warner şi-a ridicat participaţia în CME la 49,9%. (Sursa (citeste mai mult))
  • Apple nu lasă desktopul să moară. Cum vor arăta desktopurile în viitor
    Apple a prezentat în cadrul conferinței anuale WWDC noul desktop la care lucrează în prezent și care va fi lansat anul acesta, prosusul fiind creat și asamblat în SUA, așa cum anunța într-un interviu, anul trecut, Tim Cook, CEO-ul companiei.
    Tim Cook declara, anul trecut, într-o emisiune la un post de teelviziune american că anul acesta va aduce înapoi în SUA o parte din producţie. Acesta spunea că doar o linie de PC-uri Mac va fi produsă în exclusivitate în SUA. La conferința WWDC care are loc zilele acestea în San Francisco, Phill Schiller, unul dintre vicepreședinții Apple a anunțat care va fi PC-ul care va fi asamblat în SUA. Este vorba de noul Mac Pro.
    Acest desktop sub formă de cilindru este mult mai mic decât generația actuală, însă din punct de vedere al caracteristicilor tehnice este net superior. Mac Pro are la interior cele mai performante procesoare Intel Xeon, memorie RAM DDR3 la 1866MHz, 2 procesoare grafice de la AMD cu 6 GB VRAM, care vor permite editarea de clipuri 4K și PCI Express flash storage. În ceea ce privește conectivitatea, Mac Pro este echipat cu porturi Thunderbolt, USB 3.0, HDMI, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0. etc.
    Mac Pro este un produs 100% american, fiind creat și asamblat în Statele Unite.
    Potrivit Gartner piaţa de calculatoare desktop şi de laptopuri ar urma să scadă cu 7,6% în 2013 până la 315 milioane unităţi. În schimb, livrările mondiale de tablete ar urma să crească cu 70% în 2013 până la 197 milioane unităţi.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XX)”

  1. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XXIII) | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 4th, 2019 at 21:20

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XX) […]

  2. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XXI) | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 16th, 2019 at 8:19

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XX) […]

  3. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XXII) | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 16th, 2019 at 21:34

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XX) […]

  4. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XXIV) | A șaptea dimensiune says:

    iulie 8th, 2019 at 18:07

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XX) […]

Adauga un comentariu