Te-ai intalnit vreodata cu musafiri nepoftiti in casa?

sâmbătă, iunie 11, 2016 12:35
Posted in category Diverse

Vulpea ucigasaA scapa de rozatoare poate fi o adevarata corvoada. Exista doua optiuni pentru acesti invadatori ai casei tale, eliminare sau sa-i faci sa plece. Metoda cea mai buna este deratizarea. Operatiunea de deratizare o poti face chiar tu, sau poti apela la o firma de deratizare.

Cu ce se ocupa firmele de deratizare?
Ocupatia principala a unei astfel de companii este aceea de starpi soarecii si sobolani, dar actioneaza si cu scopul de a preveni o viitoare infestare.
Deratizarea soarecilor este un pic diferita fata de deratizarea sobolanilor.

Soarecii pot fi starpiti mult mai repede, in doua pana la trei zile. Deratizarea sobolanilor poate dura ceva mai mult si asta din cauza dimensiunilor pe care acestia le au.
Deratizarea se face in mod clasic cu ajutorul capcanelor, chimic cu ajutorul momelilor cu otrava sau gaze otravitoare.

Sunt cateva metode prin care poti preveni aparitia rozatoarelor in casa ta, iata cum:

 1. Scapa de dezordinea din casa ta. Soarecii sunt atrasi de colturile din subsoluri, dulapuri si spatii de depozitare. Elimina urmatoarele lucruri din casa ta, pentru a o face mai putin primitoare pentru rozatoarele care sunt in cautare de a-si construi un cuib:
  • Nu pastra cutii de vase vechi. Este recomandat ca farfuriile, paharele, oalele si tigaile pe care nu le mai folosesti si sunt lasate la voia intamplarii, sa le arunci sau sa le oferi cuiva care are nevoie de ele. Acestea pot atrage soarecii.
  • Nu lasa teancuri de imbracaminte la voia intamplarii. S-ar putea sa observi mici urma de muscaturi pe hainele tale, daca le lasi pe podea pentru mult timp. De asemenea, imbracamintea depozitata in saci este si ea un potential loc unde soarecii isi pot face cuiburi. Pune hainele pe care nu le porti foarte des intr-o cutie de lemn, sau plastic, cu capac.
  • Nu lasa teancuri de reviste, ziare sau alte documente la voia intamplarii. Acestea sunt materialul perfect din care soarecii isi fac cuiuburi.
  • Nu depozita cutiile de carton pe podea. Soarecii pot roade cutiile.
  • Nu pastra cutii de conserve, sticle sau alte recipiente de alimente semipreparate. Soarecii pot fi atrasi de catre mirosul reziduurilor de mancare.
  • Scapa de mobila veche din casa. Orice piesa de mobilier care are panza ar putea fi o casa confortabila pentru o familie de rozatoare.
 2. Spala pardoseala si aspira covoarele. Firimiturile, mizeria de zi cu zi pot atrage soarecii in casa ta. Transforma-ti caminul intr-unul mai putin ademenitor pentru soareci prin dezinfectarea podelelor si aspirarea covoarelor de cateva ori pe saptamana. Acorda o atentie sporita colturilor camerelor in cazul in care se aduna bile de praf sau par. Soarecii folosesc aceste materiale pentru a construi cuiburile.
 3. Elimina potentialele surse de mancare. Cea mai probabila sursa de mancare pentru soareci este chiar bucataria ta. Foloseste un cos de gunoi care are capac. Scoate gunoiul frecvent, nu il lasa in bucatarie pentru prea mult timp. Nu pastra cutii de alimente pe podea. Asigura-te ca totul este pastrat pe rafturi sau dulapuri. Foloseste recipiente care pot fi etanseizate pentru depozitarea alimentelor.
 4. Repara orice fisuri sau gauri care par inofensive. Soarecii pot intra prin cele mai inguste spatii.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Adauga un comentariu