Unde comandăm genti din piele naturala pentru cei dragi

duminică, iulie 8, 2018 9:04
Posted in category Diverse

Geanta AshesCum am reuşit să aleg un cadou util şi deosebit pentru jumătatea mea

După eforturi seculare, ce au durat câţiva ani, am reuşit să scap de privitul la televizor. Foarte, foarte rar mă uit la programele TV, acolo există mari şanse să pierzi complet aiurea nişte ore din viaţa ta, ore pe care nu le mai poţi recupera după aceea. În fine, aţi înţeles ideea. Îmi amintesc, totuşi, de o reclamă din urmă cu nişte ani (sau un titlu de emisiune) care suna cam aşa: “Dăruind vei dobândi!”. Bun, acum depinde şi ce dobândeşti, evident în funcţie de ce dăruieşti. Lăsând la o parte, însă, interpretările glumeţe sau răutăcioase, putem spune, fără teama de a greşi, că a dărui este un gest nobil, prin care ne manifestăm generozitatea şi afecţiunea faţă de cineva drag sau faţă de cineva pe care-l preţuim şi admirăm.

Geanta AuthenticPlecând de la aceste premise, m-am gândit zilele trecuta să fac un cadou soţiei. În privinţa cadourilor, am un principiu corect, cred, pe care-l aplic ori de câte ori vine vorba despre alegerea unui cadou pentru cineva drag. Iar acest principiu sună cam aşa: “Să-i fie şi util cadoul, să-i folosească la ceva, nu numai să-l privească şi atât.” De aceea, m-am gândit să-i ofer soţiei o geanta din piele, ştiind faptul că i-ar prinde bine, adică ar fi şi un cadou util, nu numai plăcut. Şi am ales modelul din imaginea alăturată.

Nu ştiu dacă realizaţi, dar a oferi un cadou cuiva implică şi alte aspecte, adică trebuie ştiute nişte convenţii, mai ales dacă oferim cadouri unor persoane nu foarte apropiate. În cazul soţiei sau soţului, nu e o mare problemă dacă încălcăm nişte reguli, vom fi iertaţi, probabil. Dar în cazul altor persoane este bine să respectăm, cum se spune, eticheta. Iată mai jos câteva reguli pe care este bine să le respectăm atunci când oferim un cadou cuiva.

  • De pe cadou se înlătură preţul (eticheta sau pe ce este trecut preţul), ştiut fiind faptul că, la cadouri, gestul contează, nu valoarea cadoului.
  • Dacă oferim cadou o carte (pe carte se poate lăsa preţul), mesajul pentru cel sau cea căruia (căreia) îi oferim cartea nu se scrie pe o pagină din interiorul cărţii (aceasta o poate face doar autorul cărţii), ci se ataşează între filele cărţii o carte de vizită sau un mesaj scris pe o hârtie mai deosebită, pe care putem aşterne gândurile noastre bune.
  • Nu se oferă drept cadou un obiect de îmbrăcăminte, sau de toaletă, unei persoane cu care nu suntem în relaţii apropiate.
  • Nu se oferă flori bărbaţilor, în afara cazului când respectivul este în spital. Dacă este aniversarea unui bărbat şi mergem cu flori, aceste flori se oferă soţiei.
  • Nu este recomandat în nicio împrejurare să oferim bani în loc de un cadou. Nici chiar membrilor familiei nu le oferim contravalorea unui cadou, adică o sumă de bani. Farmecul momentului este dat de cadoul însuşi, nu de posibilitatea achiziţionării acelui cadou în viitor.
  • Nu se oferă cadouri obiecte din casă, care nu ne plac sau sunt uzate.
  • E o dovadă de impoliteţe să refuzăm un cadou, chiar dacă nu ne place în mod deosebit. Cu acest gest putem jigni persoana care ne oferă cadoul, persoană care a depus suflet şi atenţie pentru a ne face o bucurie.
  • Dacă primim un cadou ambalat, îl deschidem imediat, în faţa celui care-l oferă.
  • Nu se oferă cadou obiecte voluminoase, animale sau păsări, în afara cazului când am primit, în prealabil, acceptul de la persoana căreia îi oferim cadoul.
  • După ce am oferit cadoul, nu este necesar, şi nici recomandabil, să povestim despre dificultăţile prin care am trecut pentru a face rost de acel cadou şi nici despre valoarea lui.
  • Nu se oferă drept cadouri băuturi alcoolice femeilor sau adolescenţilor.

Iar dacă sunteţi interesaţi despre cum se îngrijesc şi se păstrează genţile din piele naturală, vedeţi articolul 10 sfaturi de la Peloro.ro pentru îngrijirea şi păstrarea genţilor din piele naturală.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu