Unde mergem pe 1 Decembrie

duminică, noiembrie 1, 2009 12:34
Posted in category Basarabia

Defilarea de 1 Decembrie1 Decembrie ne e Unirea

Nu a fost deloc usor sa alegem orasul in care vom merge pentru a sarbatori 1 DECEMBRIE 2009, ziua nationala a Romaniei…

1 decembrie 2008 la Alba Iulia a reprezentat o sarbatoare in adevaratul sens al cuvantului. implinirea a 90 de ani de la Unire, intarita cu prezenta tinerilor activi din majoritatea oraselor tarii au putut face sa marcam cum se cuvine o fila de istorie romaneasca.

A venit apoi ziua de 27 martie, ziua unirii Basarabiei cu Romania. Pentru cei dintre voi care nu stiu, toti romanii din granitele actuale ale Romaniei au fost impiedicati sa treaca Prutul la acesta data. Pentru majoritatea dintre noi era prima oara cand am fi ajuns la Chisinau. Eram nemultumiti la culme de faptul ca am fost blocati la granita si n-am putut ajunge la intalnirea cu fratii basarabeni dar, si mai mult, ne-a socat cat de disperate au fost autoritatile moldovene sa ne tina departe unii de ceilalti.

Comunistii din Basarabia au simtit cum le fuge pamantul de sub picioare in aprilie. Zecile de mii de tineri din centrul Chisinaului ne-au dat tuturor o lectie de curaj si de demnitate nationala iar jertfa lor a reusit, in cele din urma, sa inlature anti-romanii de la putere. Noi, in Romania, ne-am simtit iar nemultumiti ca nu am putut face mai mult sa sprijinim Chisinaul. Granitele erau din nou inchise, de data asta situatia durand peste 4 luni. Manifestatiile noastre de sustinere, desi ample, ca numar de persoane si nazuinte, nu au fost suficiente pentru a impiedica actele de violenta extrema la care au fost supusi eroii nostri in beciurile securitatii comuniste.

In frumoasa Romanie, in preajma zilei de 1 DECEMBRIE va fi un crancen razboi (balci) politic. Murdara lupta pentru putere va antrena dupa sine orice subiect din care politicienii pot acumula capital electoral. In anii trecuti am putut striga la Alba Iulia “1 Decembrie, ziua nationala, nu este o campanie electorala”. Atentie maxima, poate pe 1 Decembrie 2009, Alba Iulia va fi declarata zona libera de politicieni…

Dar… mai ales dupa 27 martie si 7 aprilie, cugetul si simtirea noastra sunt peste Prut si nu la politicieni. Memoria vie a Unirii din 1918 nu poate fi pastrata decat facand referire la celalalt stat in care populatia majoritara este de origine romana. Primul pas e sa ne cunoastem intre noi si sa vedem locurile frumoasei Basarabii. Momentul e acum, conditiile ne sunt favoribile iar fratii ne asteapta “cu inima la trecatori”.

Pe 1 DECEMBRIE 2009 invitam in orasul de unde a inceput drumul catre Marea Unire pe toti cei care in aprilie urmareau cu ingrijorare sa vada ce se mai intampla la “fratii nostri”. Pentru ca fratii in veci vor fi frati, nu doar in martie, aprilie sau cand ii mai vedem la televizor sau pe Internet:
1 DECEMBRIE 2009 – CU TOTII LA CHISINAU!

Mesaj primit de la „Noii Golani”.

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Unde mergem pe 1 Decembrie”

  1. Am spus-o odată şi o vom repeta mereu: Basarabia, pământ românesc! | A șaptea dimensiune says:

    iunie 11th, 2016 at 19:22

    […] Unde mergem pe 1 Decembrie […]

Adauga un comentariu