Unde sunt utile paharele din carton

miercuri, ianuarie 2, 2019 10:38
Posted in category Diverse

Pahar cartonToţi avem o doză de copilărie în suflet, aşa încât ne plac poveştile. În cele ce urmează sunt povestite nişte întâmplări, inspirate din viaţa reală, ca să parafrazez începutul unor filme.

Probabil că aţi auzit că există şi pahare din carton. Ei bine, legat de rolul acestor pahare în viaţa noastră, vreau să vă povestesc despre un prieten din facultate, care o vreme, după ce a intrat în câmpul muncii, locuia singur. Iar situaţia de a fi singur, dincolo de avantajele de rigoare, îţi dă şi oarece bătăi de cap.

Prietenul ăsta a meu, care locuia cu chirie într-un apartament, îşi cumpărase, ca tot omul, farfurii, oale, castroane pentru a-şi pregăti şi servi masa. Mergând odată pe la el, am remarcat faptul că, deşi avea destule farfurii şi castroane prin bucătărie, prefara să mănânce în farfurii din plastic. Foarte mirat, l-am întrebat de ce alege astfel de farfurii. Mi-a spus atunci că nu-i place să spele vasele – lucru destul de adevărat, mai ales dacă intrai în anumite momente în bucătăria respectivului şi vedeai mormanul de vase murdare – , aşa încât preferă farfuriile din plastic. N-am prea înţeles în totalitate alegerea făcută de prietenul meu, dar n-am mai spus nimic. În fond, fiecare cu obiceiurile lui.

Mergând însă altadată pe la el, după discuţia legată de farfuriile din plastic, am remarcat aceeaşi situaţie: exista un morman de farfurii, acum din plastic, murdare, pe care prietenul meu avea, evident, aceeaşi oroare să le spele. După cum aţi realizat deja, spălatul vaselor nu era punctul lui forte. I-am spus atunci, sub formă de întrebare, de ce nu foloseşte pahare din carton. Ah, dar am uitat să vă spun că şi paharele erau la fel de murdare precum farfuriile. Şi paharele au fost înlocuite cu cele din plastic, doar că nu erau curăţate şi nici duse la coşul de gunoi.

Când am adus vorba despre paharele din carton, prietenul meu, foarte mirat – era în urmă cu nişte ani şi astfel de pahare nu existau de cumpărat în multe locuri – m-a întrebat dacă există aşa ceva.Suport pahareI-am spus că sigur există şi, dacă vrea, pot să-i dau şi lui adresa locului de unde am cumpărat astfel de pahare. Ba mai mult, i-am sugerat să folosească şi suport pentru paharele din carton, din câteva considerente clare:

 • paharele din carton nu se sparg şi nu trebuie să ai grijă tot timpul cum le foloseşte şi pe unde le pui;
 • paharele din carton, după ce le-ai folosit, pot fi turtite şi nu-ţi ocupă spaţiu precum cele din plastic;
 • paharele din carton sunt ecologice; se ştie că plasticul, lăsat în aer liber, “dispare” în circa 100 de ani, adică poluarea naturii este maximă; nu este cazul cartonului, care nu poluează;
 • paharele din carton nu alterează aroma cafelei, de exemplu, aşa cum fac paharele din plastic; am consumat destulă cafea din paharele de plastic şi mi-a rămas şi astăzi gustul acela de cauciuc specific plasticului;
 • arată mult mai bine, se pot lua inscripţionate într-un fel sau altul;
 • diversitatea de forme şi culori înseamnă o libertate mai mare de alegere;
 • nu în ultimul rând, sunt mult mai ieftine, iar durata de viaţă este cam aceeaşi cu a celor din plastic.

După ce i-am povestit toate aceste lucruri prietenului meu, l-am convins definitiv să folosească paharele din carton.Coala masaM-a întrebat însă dacă nu există şi coala de masa ce se poate, eventual, personaliza, deoarece îi plac nişte texte şi nişte imagini pe care ar dori să le vadă mereu, în momentul în care serveşte masa. I-am explicat că există şi aşa ceva, ba mai mult că – spre deosebire de mine, cel din urmă cu nişte ani, ce trebuia să alerge prin oraş pentru a face rost de pahare din carton şi alte accesorii – el le poate comanda online. Sau poate folosi următoarele date de contact:

 • AMBART SRL
 • str. Orastiei, nr. 10, depozit 24
 • Cluj-Napoca, jud. Cluj
 • Comenzi și informații: 0264-708799
 • E-mail: vanzari@ambart.ro

Aceasta e povestea care a transformat în bine viaţa prietenului meu.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Adauga un comentariu