vforvintage.ro, design romanesc, vintage, targuri si nu numai

duminică, martie 13, 2016 10:41
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniCeea ce ne individualizează ca popor sunt și costumele populare. Dacă v-ați întrebat cumva cum se mai produc astăzi broderiile tradiționale românești, adică ce mai înseamnă Design romanesc, puteți afla amănunte de la Oana Lupas, cea care, la 7 ani de zile dupa absolvirea Universității de Arte si Design, a pus bazele brandului DBOL-Design. Tot de la ea aflăm că „o piesa vestimentara DBOL este rezultatul unei documentari aprofundate. Inspiratia vine de pretutindeni, ne inspira aproape orice: de la oameni si locuri, pana la tesaturile si broderiile traditionale romanesti.”

Ce alte subiecte interesante mai putem descoperi? De exemplu, putem citi un material interesant despre Accesorii si bijuterii, mai precis despre brandul de bijuterii Eneada, de la fondatoarea acestui brand, Iza, cea care a cochetat cu bijuteriile încă de la vârsta de 15 ani, lucrand la inceput cu materiale diverse, seminte, ate, fire sau pietre. Brand-ul Eneada a luat nastere în urmă cu sase ani, din dorinta de a exprima concret si unitar pasiunea pentru bijuterii. In 2014, a ales sa fie unul din cei doi designeri din spatele brand-ului de accesorii de lux, ‘snob.’ Decizia de a lucra sub doua brand-uri diferite a fost luata din nevoia de a explora stiluri diferite pastrand integra, în acelasi timp, identitatea de brand. In timp ce creatiile Eneada sunt caracterizate de un aer clasic si gratios, colectiile snob sunt rezultatul unui punct de vedere mai minimalist si de avangarda.

Alte amănunte interesante, plus imagini, le găsiți pe pagina de Facebook: V for Vintage.

Mai găsim informații mai mult decât interesante despre Sorina Fredholm, primul membru al juriul V for Vintage #16, trendsetter, fashion enthusiast, blogger, sport addict, un mix foarte rar întâlnit. Este pasionata de sport si mancare sanatoasa, îi place sa gatească și să practice yoga, iubește călătoriile și moda. A creat peste 100 de perechi de pantofi din dressing. Crede despre moda anilor ’70 că inspiră libertate și iubire. Și că a fost o perioada plina de entuziasm si creativitate care a dezvoltat un mix perfect intre rock’n’roll si boem, un stil care o reprezinta foarte bine.

Ați auzit de brand-ul SISTERS Concept? Sorina, cea care a creat brand-ul, povesteste despre iubirea sa pentru arta și cinematografie. Pe langa creatiile proprii si pregatirile aferente inainte de conceperea unui lookbook, Sorina colaborează cu diferiti artisti, in special din zona muzicala, unde intervine creatia custom-made, fie ca este vorba de un music video, colaborari de styling sau moodboard personal. In momentul de fata lucrează la un proiect de tip web-series, ce va fi lansat in aprilie. Cum apare o piesă din colecția Sorinei? C reatia porneste de la o imagine sau de la o stare. De acolo, urmeaza o serie de schite prin care incearcă sa contureze un personaj feminin. Cauta o anumita stare si o atitudine care sa transpara prin linia siluetelor, intr-un mod cat mai firesc. De foarte putine ori modelul initial ramane identic cu rezultatul final, intrucat mereu aduce modificari pe parcursul procesului de creatie.

Și sunt doar câteva exemple de subiecte pe care le puteți descoperi și savura. Până la urmă, vforvintage.ro, este mai mult decât design romanesc, vintage, targuri. Este un mod de viață la care poți participa și tu.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Adauga un comentariu