Ce este fericirea in Cabala?

joi, august 24, 2017 11:49
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniNu este simplu sa dam o definitie precisa, pentru ca ficare dintre noi este fericit din diferite motive; sunt aceia care sunt fericiti in familie, cei care sunt fericiti prin bogatie, cei care sunt fericiti prin dragoste, onoare, control, cunoastere sau recunoastere. Insa dincolo de forma prin care fiecare traieste fericirea, fara dubii fericirea este scopul vietii noastre, motivul care ne da forta pentru oricare din actiunile noastre.

In Cabala fericirea este reprezentata de implinirea dorintei.

Se vorbeste despre dorinta generala, fiecare are dorinta sa specifica, dar acea dorinta speciala este motivul pentru care face fiecare actiune, deci implinirea acelei dorinte este modul in care traieste fericirea.

Ce este important de notat, este ca discutam despre implinire, deci despre o ACTIUNE, nu despre faptul static ca dorinta este implinita sau ca nu simtim lipsa creata de dorinta, ci despre activitatea in care acea lipsa devine reumpluta; defapt, cand o dorinta este deja satisfacuta, deci dupa actiunea de implinire a acesteia, bucuria pentru acea implinire dispare, acea umplere devine un fapt, o obisnuinta, ceva ce avem si care nu ne mai lipseste, deci, placerea dispare.

Atunci cum facem sa fim mereu fericiti?

Trebuie sa avem:
o lipsa permanenta, adica o dorinta infinita de implinit in mod constant , accesul la izvorul implinirii, adica metoda pentru obtinerea fericirii ravnite.
Fiecare dintre noi are o dorinta care este limitata, indiferent ce dorinta este, fiind oricum limitata in ceea ce ne priveste, adica o mica parte din realitatea generala.
Pe de alta parte, societatea, evolutia, etc, ne pun in fata unei infinitati de dorinte si lipsuri, care apartin altora pe plan general, deci noi putand accesa o dorinta infinita ocupandu-ne si avand grija de dorintele altora.

In ceea ce priveste izvorul, Cabala ne invata cum sa transformam orice dorinta intr-o forma adaptata pentru a primi implinirea, care de asemenea exista, infinit in realitatea in care traim.
Asadar prin intermediul studiului Intelepciunii Cabala, impreuna cu dorinta de a implini dorintele altora, denumita si ”iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti”, vom atinge fericirea infinita si constanta.

Autor: Adrian Cinciulescu

Daca te regasesti in cele de mai sus nu ezita sa ne contactezi, sa comanzi o carte despre Cabala de la Editura ARI sau sa accesezi unul dintre siteurile noastre:

www.laitman.ro

www.cabalapentrutoti.ro

https://www.michaellaitman.com/

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu