Ce fel de incalzire in pardoseala sa alegem: electrica sau cu apa?

duminică, mai 28, 2017 8:39
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniAşa după cum povesteam într-un alt material, sistemul de încălzire în pardoseală prezintă certe avantaje, de la cele financiare – reducerea cheltuielilor cu aproximativ 30% – şi până la cele ecologice şi sanitare – un aer mai curat în locuinţă, pardoseala uscată în interior şi, implicit, imposibilitatea apariţiei coloniilor de bacterii. Din fericire, şi aici avem de ales între incalzire electrica in pardoseala şi încălzire cu apă. Iată, mai jos, avantajele folosirii încălzirii electrice în pardoseală.

 • Asigură un confort sporit şi economii lunare considerabile. Gândit pe termen lung, acest sistem oferă garanţia unei alegeri inteligente, de care o să fiţi mulţumiţi.
 • Acest sistem de încălzire are o durată mare de viaţă, fiind recomandat pentru încăperile des folosite.
 • Nu necesită întreţinere.
 • Este uşor de instalat. Mocheta, parchetul sau linoleumul se pot aşeza fără probleme peste filmul flexibil.
 • Cu un consum de aproximativ 140 W pe metru pătrat, încălzirea electrică în pardoseală cu film flexibil reduce factura de energie cu aproximativ 30%, menţinând, în acelaşi timp, un confort termic ridicat acolo unde este folosit acest sistem inovator.
 • Filmul flexibil, folosit în cadrul acestui sistem de încălzire, este în contact direct cu pardoseala, astfel încât căldura se transferă rapid şi eficient în întreaga încăpere, fără mişcări inutile ale masei de aer cald.
 • Filmul flexibil se instalează direct între stratul de izolaţie şi pardoseala încăperii (parchet, mochetă sau linoleum), se conectează la termostat sau direct la priză, fiind uşor de folosit.
 • Căldura emanată de filmul flexibil se distribuie uniform în toată încăperea, datorită suprafeţei mari de acoperire a elementelor încălzitoare, aigurând un nivel de confort ridicat, obţinut la un cost de exploatare mic.
 • Nu prezintă risc de incendiu sau de electrocutare, oferind siguranţă pentru copii şi bătrâni.
 • Acest sistem se poate folosi şi la exterior, de exemplu pentru a preveni acumulările de gheaţă şi zăpadă pe scările exterioare.

Deosebiri între încălzirea electrică în pardoseală şi cea cu apă

 • Sistemul de încălzire electrică în pardoseală funcţionează mai rapid decât cel cu apă, practic vom simţi căldura aproape imediat (depinde de finisajul pardoselii şi de compoziţia stratului de izolaţie).
 • Instalarea sistemului de încălzire electrică în pardoseală este mai puţin costisitoare decât în cazul încălzirii în pardoseală cu apă.
 • Încălzirea electrică în pardoseală înseamnă mai puţină căldură risipită decât în cazul metodei de încălzire în pardoseală cu apă.

În concluzie, dacă avem nevoie de o sursă ieftină de încălzire, adică vrem confort şi căldură în casa noastră, la un preţ cât mai mic, soluţia este AnaCreon.ro

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu