Cei mai multi dintre noi au nevoie de imprumuturi

duminică, octombrie 30, 2016 10:05
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniAtunci când este vorba despre imprumuturi, există două curente de opinie. Un prim curent este al celor care cred că a împrumuta bani este o alegere proastă, care te va afecta în perioada ce urmează acordării respectivului împrumut. Numai că cei care gândesc așa uită un element esențial: de anumite imprumuturi rapide ai nevoie ca de aer. Dacă nu ești fiu de politician corupt, dacă nu ai părinți milionari la care să apelezi, dacă nu ești un om de afaceri de succes, la care numărul banilor din cont au multe cifre, ești aproape obligat să împrumuți bani.

Varianta în care nu ai împrumuta niciodată bani înseamnă,practic, imposibilitatea de a finanța un proiect personal ce are costuri mai mari decât venitul tău lunar sau ce ai putut strânge din acest venit în ultima perioadă. Și, hai să fim serioși, până așteptăm să se adune niște bănuți din salariu nu putem dormi în ploaie sau frig, de exemplu, dacă nu dorim să împrumutăm bani pentru a cumpăra o locuință sau să ne completăm suma deja strânsă din economiile personale.

Și dacă tot vorbeam despre două curente de opinie, al doilea ar fi format din cei care văd în mod clar utilitatea, chiar necesitatea, unui împrumut. Desigur, împrumuturile bancare au și dezavantaje, cel mai important dintre ele fiind dobânda percepută de bancă, aceasta, mai ales la împrumuturile pe termen lung, dublând practic suma pe care o avem de returnat. Plus că trebuie să prezinți o tonă de documente pentru a obține împrumutul. Dar mai există și împrumuturile nebancare, așa-zisele imprumuturi rapide, e adevărat pentru sume nu foarte mari, care se obțin într-un timp scurt, și în câteva minute uneori, și nu trebuie să aduci 1001 de documente, ci doar să completezi un formular sau două.

De regulă, primul împrumut este fără dobânzi și fără comisioane, iar la următoarele acestea au o valoare foarte mică în comparație cu dobânzile bancare ce sunt, uneori, de-a dreptul exorbitante. Suntem puși uneori, fie că ne place, fie că nu, să avem nevoie urgentă de o sumă de bani, nu foarte mare, pentru tot felul de cheltuieli. Cea mai bună alegere, în acest caz, este un împrumut rapid. Am luat banii repede și am rezolvat problema. Nu este nevoie să alergăm prin tot felul de locuri pentru a obține acești bani. Din fața calculatorului, completând formularul, primind și un telefon de confirmare, eventual, și avem banii pe card. Ce poate fi mai simplu?

Dacă tot există varianta imprumuturi rapide, ar fi păcat să nu o folosim.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu