Comisia de la Veneția: DNA este foarte apreciat în Europa

joi, octombrie 31, 2013 19:54
Posted in category Justitie

Comisia de la Venetia“Există aprecieri bune la adresa unor ramuri ale justiţiei, tinerii judecători au dovedit că acţionează independent, iar DNA este foarte apreciată în Europa”, a mai declarat preşedintele Comisiei de la Veneţia.

Motto: Un sistem legislativ clar, respectat la virgulă, face diferenţa dintre un popor şi o populaţie

Nu trebuie ca o turmă de parlamentari corupţi să mai poată suspenda Preşedintele ţării

Până acum o turmă de politicieni corupţi, aflaţi de bună voie sau nu la cheremul unuia din cele mai odioase şi mai corupte personaje din istoria României au suspendat de două ori persoana care a obţinut uninominal, în vot direct cele mai multe voturi.
Asta trebuie să se oprească, lucru pe care îl afirmă şi Președintele Comisiei de la Geneva, domnul Gianni Buquicchio.

În ultimii ani am fost martori în România la un fenomen înțeles ușor probabil din afară, dar neînțeles în interior; cei de afară aveau acces la surse curate de informare pe când la noi, informațiile erau mascate de adevărate încețoșări din cauya campaniilor abjecte mediatice.

Dacă ne amintim de suspendarea Președintelui, deși lucrurile erau clare, și puteau fi arătate cum sunt în realitate publicând două rânduri din Constituție se prefera să se aducă în studiouri tot felul de lătrăi, care mai de care mai interesați.

Legat de suspendare, Constituția spune că:

Suspendarea din funcţie

ARTICOLUL 95
(1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.

(2) Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui.

(3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui.

Singura chestie de care se ținea cont era cea de la aliniatul 2 .. numărul celor care propuneau…

Se uita pur și simplu de primul aliniat unde motivele suspendării … asta se putea întâmpla doar „În cazul săvârșirii de fapte grave prin care se încălcau prevederile Constituţiei.

Parlamentari de teapa sinistrului Ghişe sau a altor paranoici care, dacă treceau printr-un examen psihiatric nu ajungeau nici să pupe permisul de conducere, darmite să fie parlamentari care să legifereze… Între noi fie vorba, Crin Antonescu nici nu are un permis de conducere.

S-a ajuns să i se impute, de exemplu preşedintelui că nu a respectat rezultatul alegerilor în ceea ce priveşte desemnarea Premierului… cică nu a desemnat reprezentantul partidului care a câştigat …

Aici discuţia mergea fie spre suma partidelor care formau USL, fie spre parlamentarii PSD

Păi ia să vedem…

Investitura

ARTICOLUL 103
(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

E vorba deci de UN PARTID şi nu o ALIANŢĂ …

E vorba DOAR de CONSULTARE CHIAR DACĂ E VORBA DE O MAJORITATE ABSOLUTĂ.

PSD nu avea peste 50% ci deţinea doar o majoritate relativă … dacă nu mă înşel sub 40% … Deci? KKIA încălcare? Nu era …

Culmea e că, toţi politicianii USL şi escrocii mercenaroizi ai lui Dan Voiculescu o ţineau sus şi tareştiind că poporul în general de destul de imbecil ca să deschidă Constituţia preferând să se uite la răgetele istericilor de la Antena 3 fie că vorbim de vaca nebună, Dana Grecu, fie că vorbim de ineptul Mihai Gâdea ori de măscăriciul fiu al lui tanti Mareana, profa de română, Mircea Badea

Era cam ca pe etichete… se afirma că produsul aşa şi aşa, detaliile erau scrise cu caractere de 8 sau mai puţin ilizibile dacă nu aveai lupă…

Deci mercenarii din media creau cadrul, venea apoi Parlamentul, mai precis parlamentarii care nici nu era sigur că ştiau ce votează dar care ştiau cu siguranţă că asta era singura lor şansă de a rămâne în libertate după cele pe care le-au comis şi votau.. „Da, să se suspende…”…

Am văzut un reportaj cu camera ascunsă… Când ieşeau din sală, cineva întreba ce au votat… nu erau foarte siguri … unii vorbeau de suspendare, alţii, direct de demitere. La întrebarea despre cum motivau votul, fie erau uimiţi .. adică de ce trebuiau motive? Ei reprezentau poporul aşa că votau ce vrea muşchiul lor …

Cam aceeaşi atitudine s-a văzut şi la votul de a lăsa justiţia să ancheteze sau nu pe cineva şi să spună dacă e vinovat… ei dădeau verdictul .. E sau NU E … în fine.

Președintele Comisiei de la Geneva, Gianni Buquicchio, a declarat pentru MEDIAFAX suspendarea preşedintelui ar trebui să se facă de către o instanţă juridică. E adevărat, respectiva comisie ar proveni din Justiţia Română .. or ştim noi cum e cu justiţia…

Parlamentul, prin definiţie nu are responsabilitatea reală, şi capacitatea intelectuală, ca să se exprime … majoritatea din parlamentari nu au nici pregătirea juridică … asta ca să nu vorbim de independenţa politică.

În România se vorbeşte de imunitatea pentru declaraţiile făcute de politicieni.. la noi această imunitate e TOTALĂ … parlamentarii nu răspund niciodată pentru nimic.

Sunt convins că dacă, mâine Parlamentul va vota să fie daţi afară din sală cei din Opoziţie că nu sunt destule scaune, ar părea normal…

Revenind la domnul Buquicchio, “Dacă se doreşte o procedură de suspendare a preşedintelui – a spus preşedintele Comisiei de la Veneţia – ceea ce nu este neapărat necesar, în multe ţări nu există, trebuie evitată în mod clar o confuzie între responsabilitatea legală şi politică a preşedintelui. Doar responsabilitatea legală, nu cea politică – aceasta este către alegători – ar trebui să fie baza pentru o suspendare”,

Totodată, acesta a punctat faptul că decizia nu trebuie să aparţină Parlamentului, ci unei instanţe. “Desigur – a precizat Buquicchio- iniţiativa ar trebui să fie în mâinile Parlamentului, dar decizia ar trebui să fie a unei instanţe, nu a Parlamentului, pentru că, repet, este vorba de o responsabilitate legală, nu una politică”. De asemenea, domnul Buquicchi susţine că trebuie clarificate rolul preşedintelui şi al premierului în ceea ce priveşte politica externă şi, în special, participarea la Consiliul European. “Aceste lucruri trebuie stabilite foarte clar în Constituţie. Acum nu e clar şi, de aceea, există astfel de probleme”.

Sunt necesare îmbunătăţiri şi în ceea ce priveşte independenţa justiţiei, există şi ramuri în justiţie unde lucrurile merg tocmai bine. “Există aprecieri bune la adresa unor ramuri ale justiţiei, tinerii judecători au dovedit că acţionează independent, iar DNA este foarte apreciată în Europa”, a mai declarat preşedintele Comisiei de la Veneţia.

Sursa: Românica blues; autor: Blue Sorin

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Comisia de la Veneția: DNA este foarte apreciat în Europa”

  1. Copiii și câinii vagabonzi sunt tot ai noștri | A șaptea dimensiune says:

    iulie 15th, 2016 at 18:06

    […] Comisia de la Veneția: DNA este foarte apreciat în Europa […]

  2. Noi suntem DNA, iar Ei sunt mafiotii Ghita, Ponta, Udrea si restul | A șaptea dimensiune says:

    septembrie 28th, 2016 at 16:02

    […] Comisia de la Veneția: DNA este foarte apreciat în Europa […]

Adauga un comentariu