Cum a ucis PSD spaţiul verde al oraşului Bucureşti

joi, ianuarie 2, 2020 13:21

PSD = ciuma rosie = mafiaPrimarii Onţanu şi Pleşca au făcut harcea-parcea parcurile

Mulţi primari de sector au alergie la verde. Când dau de culoarea verde, văd roşu în faţa ochilor.

Cel mai ades verdele poate fi găsit prin parcuri, de primăvară până toamnă, în iarbă şi copaci. În schimb, aceşti primari respiră cum trebuie doar printre clădiri, blocuri, maşini, şi mai ales maşini scumpe. Faţă de aerul curat, aerul condiţionat din birou sau din jeep reprezintă, pentru câteva exemplare de primar de sector, cam ceea ce reprezintă omul modern faţă de primitivul de Neanderthal. Reprezintă, adică, o evoluţie.

Din această cauză, rubica noastră ecologică vrea să vă arate astăzi (era 2004 – n.m.) ce defrişări au în cap câţiva dintre primarii PSD din Bucureşti.

De pildă, primarul Onţanu, de la sectorul 2. Una dintre cele mai aglomerate şi mai poluate zone ale Capitalei este Oborul. Dacă Piaţa Universităţii este inima Bucureştiului, Oborul este un fel de ficat simbolic.

În jurul statuii răsculatului de la 1907 exista până anul acesta (2004 – n.m.) Parcul Obor. În locul vechiului sediu din strada Olari, ascuns printre străduţele din centru, Onţanu a vrut sediu enorm. Un aşa sediu nu poate fi construit decât într-un spaţiu liber. Un loc unde sunt copaci e un spaţiu liber. Aşa a murit Parcul Obor, unde deja au început lucrările de ridicare a noii primării a sectorului 2.

Un plan asemănător are (avea în 2004 – n.m.) şi primarul PSD al sectorului 3, Eugen Pleşca. În parcul IOR, care în organismul oraşului e, datorită mărimii, tot un fel de plămân simbolic, Pleşca plănuieşte ridicarea unui nou sediu al primăriei, a unui supermarket şi a multor altor obiective. Totul pe o suprafaţă de 12,5 hectare.

Sună ca o operaţie unde amputezi mult şi fără să îţi tremure mâna. O astfel de decizie se face de obicei anunţând cetăţenii sectorului şi mai ales întrebându-i ce vor. Acum trei ani (2001 – n.m.), când Pleşca a anunţat prin presă ce intenţionează, cei de la fundaţia Eco-Civica l-au întrebat dacă a anunţat oficial această decizie a Consiliului Local. Pleşca a răspuns că probabil a fost pusă o hârtie la avizier. La avizier nu era nici o hârtie. Pleşca a glumit şi a zis că or fi luat-o copiii. Doar datorită proceselor declanşate de fundaţie acţiunea a fost întârziată. Dar, într-o ţară unde PSD-ul se pregăteşte să pună mâna pe tot şi cât mai repede, asta nu va mai dura mult.

La Primăria Capitalei funcţionează Agenţia de Protecţie a Mediului (APM). Teoretic, cam toate iniţiativele edililor, cetăţenilor şi întreprinzătorilor de a construi sau dărâma, de a tăia sau planta trebuie să aibă avizul APM. Fireşte că de când primarii PSD şi-au tăiat feliile lor din Capitală, nimeni nu mai întreabă Agenţia dacă are voie. Cele două construcţii preconizate de Pleşca şi Onţanu nu au acordul APM. Cârciumile din Cişmigiu, făra canalizare, nu au acordul de mediu pentru funcţionare. Dar aparţin unor funcţionari din Primăria Capitalei. Nici restaurantele din Cişmigiu, în afara unui număr de trei nu au aprobare de al Urbanism. Dar acolo şi-a băgat coada şi interesele Silviu Popa, ex-şeful de la Administraţia Parcurilor şi Grădinilor.

De unde putem trage concluzia că multă lume e ecologistă, dar numai când e vorba de verdele de pe unele bancnote. (“Academia Caţavencu”, nr. 637/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu