Cum aflăm informații despre o poză

luni, iulie 11, 2011 12:07
Posted in category IT

TinEyeDe obicei, noi căutăm poze pornind de la anumite informații (nume, locuri, evenimente etc.). Dar se poate şi invers. Adică să plecăm de la o poză şi să obținem informații despre ea: în ce site-uri apare, în ce articole etc.

Proiectul aparține canadienilor de la Idee Labs, cei care s-au gândit că, la o adică, nu strică să putem face Reverse Image Search. Site-ul proiectului se numeşte TinEye, iar pozele se pot încărca din computer sau se poate introduce URL-ul pozei (de exemplu, ne-a plăcut cum arată o tipă pe net şi vrem mai multe informații despre ea).

Tin Eye ne mai arată şi diverse versiuni ale fotografiei (de exemplu, dacă ne-a placut tipa la plajă, o putem vedea cum arată după o noapte nedormită, in cazul în care există o asemenea poză pe net).

Şi totuşi nu este singura modalitate. Se poate instala suplimentul (add-ons-ul) Firefox TinEye Reverse Image Serch, care-ți pune TinEye Search-ul în meniul click-dreapta. S-ar putea să existe şi pentru Internet Explorer ceva asemănător.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Cum aflăm informații despre o poză”

  1. Construieşte-ţi singur computerul | A șaptea dimensiune says:

    august 12th, 2016 at 18:40

    […] Cum aflăm informații despre o poză […]

Adauga un comentariu