Cum alegem o motopompa apa

joi, noiembrie 17, 2016 19:12
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniAtunci când alegem o motopompa apa, este bine să avem în vedere câteva caracteristici ale motopompelor, indiferent dacă le folosim pentru irigații, pentru activități din domeniul construcțiilor sau în alte locuri. Odată îndeplinite aceste criterii, putem fi siguri că vom avea exact motopompa apa dorita, adică cea care va avea un randament cât mai bun, chiar maxim. Iată câteva din aceste caracteristici ale motopompelor.

 • Ușor de manevrat, ușor de pornit
  Atunci când alegem o motopompă trebuie să ținem cont de ușurința cu care poate fi manevrată, deoarece, în caz contrar, există riscul să o folosim doar în anumite locuri, nu în toate.
 • Consum redus de combustibil
  Este evident că trebuie avut în vedere consumul de combustibil. Eficiența unei motopompe depinde în mod esențial de acest aspect. Un consum mare de combustibil va urca cheltuielile și, implicit, randamentul unui astfel de utilaj va scădea considerabil.
 • Fiabilă, rezistentă la coroziune
  Rezistența la coroziune este un factor important în alegerea motopompei. Fără aceasta cracteristică, motopompa va avea putea fi folosită o perioadă scurtă de timp, iar banii investiți în ea nu vor fi recuperați integral.
 • Să fie ușor de transportat
  Și acest factor este important, având în vedere că, în decursul unor activități, s-ar putea să fim nevoiți să mutăm motopompa dintr-un loc în altul.
 • Să ofere posibilitatea de a face verificări și curățări rapide
  Periodic, motopompa trebuie verificată și curățată. Și din acest punct de vedere trebuie să fim siguri că nu întâmpinăm probleme atunci când efectuăm aceste activități periodice.

Indiferent că le folosim pentru ape curate sau ape murdare, trebuie să alegem motopompe ce satisfac în totalitate aceste criterii. Este adevărat că mai intervine și puterea motorului, dar aici alegerea o facem în funcție de tipul de activitate în care dorim să folosim motopompa. Luați în calcul înălțimea de pompare și debitul de apă necesar. Un lucru este sigur: avem de unde alege. Sunt motopompe fiabile, cu un consum redus de combustibil, ce pot transfera un volum mare de apă. Deși în trecut existau tot felul de probleme atunci când se utiliza o motopompa apa, azi astfel de probleme au fost eliminate, iar motopompele moderne funcționează fără probleme în aproape orice condiții.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu