Cum monitorizam prin GPS o flota auto

sâmbătă, septembrie 12, 2015 10:06
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniDacă ești manager de firmă, iar firma are un parc auto pentru desfășurarea activităților specifice, și vrei să monitorizezi mașinile pe care le ai în administrare, una din cele mai bune alegeri este MultiFleet. Folosind această soluție web vei afla informații, în timp real, despre:

 • Când s-a efectuat o livrare la un anumit client.
 • Când și unde s-a făcut o alimentare cu carburant la un vehicul.
 • Când și unde s-a descărcat dintr-o betonieră sau basculantă.
 • Când un utilaj a ieșit din perimetrul stabilit.
 • Când se conduce peste limita de viteză admisă.
 • Când se staționează prea mult într-un anumit loc cu motorul pornit.

Poți, de asemenea, reduce consumul de carburant și verifica alimentările, știindu-se faptul că, pentru majoritatea companiilor de transport, carburantul reprezintă reprezintă un procent important din costul pe kilometru. Mai precis, puteți vedea:

 • Contorizare kilometrilor efectuați în interes personal.
 • Stabilirea rutelor optime și a traseelor eficiente.
 • Alerte și note despre stilul de condus al fiecărui șofer.
 • Verificarea alimentărilor și a exactității datelor în concordanță cu bonurile fiscale din benzinării.
 • Alertare în cazul scăderii bruște a nivelului de carburant din rezervor.

Vei avea și o analiză detaliată a cheltuielilor. Acestea vor fi evidențiate atât în mod global, pe întreaga flotă auto, cât și pentru fiecare vehicul al flotei. De asemenea, vei avea o analiză simplă în privința celui mai potrivit model de vehicul, din punt de vedere economic, pentru flota auto. Vei avea, în mod centralizat și ordonat, pe capitole de costuri, cheltuielile cu carburantul, asigurările, mentenanta, amortizările și alte cheltuieli diverse.

Și dacă tot vorbim despre monitorizarea unei flote auto prin GPS, iată o știre pe care s-ar putea să nu o fi aflat încă: Întreaga flotă auto a Poștei Române este monitorizată prin GPS începând cu 1 ianuarie 2015. Cele aproximativ 1000 de masini ale Poștei au deja instalate dispozitive GPS, cu ajutorul cărora se urmărește eficiența și calitatea serviciilor poștale. Introducerea sistemului GPS pe întreaga flotă auto a Poștei Române a redus cheltuielile generate de consumul de carburanți, pe cele cu plata orelor suplimentare ale șoferilor, dar și pe cele cu reparațiile, prin controlul vitezei de deplasare. În plus, a redus timpii de parcurs prin folosirea rutelor optime, fără kilometri nejustificați, și va crește siguranța în exploatare.

Se asigură suport în utilizarea aplicației MultiFleet, echipament GPS de ultimă generație, acces de pe dispozitive mobile, notificări în timp real etc. În două ori, îți vezi masina pe hartă, dacă alegi aplicația și o activezi. Montajul echipamentelor pe mașini este inclus în pachetul de servicii oferit. Cu alte cuvinte, solutia MultiFleet de monitorizare a flotei auto este o alegere inspirată.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu