Cum ne-au furat şi distrus ţara, după decembrie 1989, torţionarii comunişti: astăzi, Alexandru Ionaş

duminică, martie 1, 2020 15:33

MineriadaÎn 1987 căpitanul Ionaş era şeful Direcţiei de Cercetări Penale din cadrul Inspectoratului de Miliţie al judeţului Braşov. În această calitate, a participat direct la anchetarea şi torturarea muncitorilor braşoveni arestaţi de Securitatea comunistă după protestul din 15 noiembrie 1987.

După 1990, cariera sa a luat o amploare remarcabilă. A fost, pe rând, şeful IJP Braşov, adjunctul comandantului Inspectoratului General al Poliţiei şi, până în 2002, directorul Centrului regional SECI de la Bucureşti.

Cât priveşte gradul, fostul căpitan din 1987 este astăzi (era 2004 – n.m.) general de divizie. În prezent (era martie 2004 – n.m.), Alexandru Ionaş este director la Agenţia Naţională Anti-drog din cadrul minsiterului Administraţiei şi Internelor.

Cât de credibilă este transformarea unui miliţian torţionar într-un poliţist democrat nu putem şti. Ceea ce ştim însă este că, potrivit presei, Alexandru Ionaş a fost implicat într-o serie de scandaluri cu iz de corupţie.

Astfel, potrivit raportului Armaghedon III, Ionaş se numără printre acţionarii Băncii Române de Scont (una dintre celebrele bănci ale mafiotului Sorin Ovidiu Vântu), alături de alte nume sonore, precum Gheorghe Fulga, fostul şef al SIE (şi fost consilier al KGB-istului criminal Ion Iliescu – n.m.), sau Constantin Teculescu, fost preşedinte al CEC.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu