Cum nu pot dormi unii din cauza ‘extremiştilor’ români de dreapta

luni, ianuarie 9, 2012 12:40
Posted in category Istorie, Mass-media

Corneliu Zelea CodreanuRomânia, dragii mei, este, probabil, singura ţară din Uniunea Europeană care, printr-o lege, condamnă extremismul de dreapta, dar nu şi pe cel de stânga. Atunci când era premier, Bombonel (Adrian Năstase pentru ‘preteni’ sau Adelu pentru mafioţii crescuţi la umbra celor trei trandafiri), s-a gândit că extrema dreaptă este ceva rău. Mai ales că baronul Mazăre de Constanţa defilase într-o uniformă SS germană şi, probabil, era speriat Bombonel de faptul că toţi pesediştii ar putea face la fel, întinând astfel ‘nobilele idealuri’ ale comunismului cu faţă umană. Aşadar, cu extrema stângă la putere în 2004, România condamna extremiştii de dreapta la ani grei de temniţă. Poate nu ar fi rău să ştim ce înseamnă ‘extremist’. DEX-ul ne spune că extremist este cel care depăşeşte limitele normale, moderate. Adică, în Republica Securistică România, este normal să iei şpăgi la greu, având azi o avere imensă, cum este cazul lui Adrian Năstase, aceasta fiind, nu-i aşa, o dovadă de moderaţie, dar eşti automat extremist dacă afirmi că Basarabia este pământ românesc, dacă nu eşti de acord cu crimele, hoţiile etc. ţiganilor sau mai ştiu ce alte asemenea atitudini.

De vreo câteva luni primesc zilnic de la revista online https://www.acum.tv/ diverse materiale promoţionale. Deoarece mi-a fost lene să dezactivez această ofertă, am rămas efectiv perplex atunci când am dat ochii cu materialul Cum percepe un occidental ‘logica’ unui extremist de dreapta român. Dacă mai adăugăm că occidentalii în cauză sunt francezi, cei care alungă ţiganii de la ei şi-i trimit înapoi la furat în România, avem imaginea unei tragi-comedii.

Iar ‘extremiştii’ care l-au speriat într-atât pe Teodor Burghelea, autor articolului, sunt cei care au avut proasta inspiraţie să comenteze un alt articol apărut pe respectivul site, articol intitulat Extrema dreaptă românească îşi arată chipul hidos, cu referire la Noua Dreaptă, material scris de Petru Clej. Iată şi „extremiştii”:

Apaticul publică o adevărată scrisoare deschisă, din care citez un fragment: ‘Haideti d-le Clej sa prezentam istoria noastra in lumina adevarului, cu umbrele ei dar si cu petele de culoare pline de viata. Doar asa noi si cei ce vor urma vom putea simti gustul libertatii si al mandriei de a fi roman. Perpetuand imaginile induse noua de ideologia bolsevica nu ne face decat sa plecam privirea in continuare, asumandu-ne vini de care nu suntem responsabili. Sa incercam si calea sinceritatii cu tot ce implica ea: bune, rele, multa suferinta, putine impliniri, lacrimi inecandu-ne mereu zambetul. Dintr-un popor mult prea tolerant, ca cel roman, nu se putea naste o miscare atat de josnica, perfida si criminala, cum a fost prezentat legionarismul din ’40 incoace. Oamenii care mai apoi au format partidul “Totul Pentru Tara”, intotdeauna isi incepeau sedintele (ce vulgar suna cuvantul) cu o rugaciune… Acum nu mai reprezinta mare lucru, dar in acele vremuri avea multe semnificatii.’

Marius Popescu: ‘In general, sint de partea dv. in ce priveste Miscarea Legionara de ieri si de azi. Am doar doua observatii. Daca s-ar putea, renuntati la calificativele cu care va incepeti interventiile (extremist, las, gogomanii, etc.). In orice dezbatere pe net, insultele adresate preopinentilor dau impresia de slabiciune a argumentelor. Repet, dau impresia (doar). Dar unori impresia conteaza. Pentru a doua, permiteti-mi sa va citez: “Despre crimele comise de regimul comunist am scris numeroase articole. Diferenta esta ca aceste crime nu sunt contestate de aproape nimeni, spre deosebire de cele comise de regimul fascist.” Realitatea este, din pacate, inversa. De peste 70 de ani crimele nazismului si fascismului sint dezvaluite fara drept de apel. Daca cineva incearca sa puna o vorba buna pentru nazisti sau fascisti este terminat, profesional si, uneori, personal. In acelasi timp, numeroase organizatii derivate din comunism si imbratisind noi ideologii poarta o lupta puternica in a impiedica orice condamnare oficiala a comunismului la nivel mondial. Faptul ca dv. ati scris acele articole nu conteaza prea mult. In acelasi timp Putin spune ca distrugerea URSS e o mare tragedie, iar Justin Trudeau, fiul lui Pierre de trista amintire, il pretuieste public pe Castro (la fel ca si tatal sau). Comunismul este inca tolerat ca o idee generoasa, ignorindu-se crimele sale, mult mai mari decit ale fascismului. (Iată cu ce ‘extremişti’ luptă acest AcumTV.)

Angelo: Ce am putea discuta cu niste mercenari de presa care atunci cind nu esti de acord cu ei te fac antisemit si te ameninta cu legea. Domnilor, traiti in Romania, de ce atita ura impotriva romanilor? Daca nu va convine de ce nu plecati acolo unde este bine? De ce faceti egalitate intre nationalism si fascism sau hitlerism, xenofobie si rasism? Ceea ce admir cel mai mult la poporul evreu este tocmai nationalismul datorita caruia au rezistat tuturor celor care le-au vrut disparitia. Asa cum organismul uman are un sistem imunitar tot asa si natiunile isi au acest sistem de aparare impotriva celor care vor sa le distruga. Nationalism inseamna dragostea pentru valorile autentice nationale si nicidecum ura impotriva altor natiuni .”Natiunile sunt forma organica a umanitatii” spunea Nicolae Iorga. Daca evreii nu ar fi fost nationalisti oare mai sarbatoreau astazi Hanucah sau Purim sau sau Yom Kipur? Asa ca domnilor va salut cu SHALOM si sper sa imi raspundeti cu SHALOM UVRAHA!

Horatiu: ‘Care “chip hidos”? Nu inteleg ce e atat de hidos prin a ii detesta pe “tigani”, care nu sunt rromi ci “tigani”. E normal sa fii rasist cu asemenea specimene, ce ne-au facut tara de ras la cel mai inalt nivel si am ajuns sa fim considerati tigani de toata Europa. Si referitor la unguri nu mi se pare corect sa aiba mai multe drepturi ca noi in prpopria noastra tara… Cred ca o astfel de guvernare ar fi singura capabila sa scoata Romania din groapa in care au afundat-o comunistii, precum acestia ce au scris acest articol.’

Sie: Aveti cumva ceva contra nationalismului pentru ca isi iubesc tara, pentru ca sunt sinceri, pentru ca promoveaza Romania fara nici un fel de intere, pentru ca isi iubesc religia, pentru ca sunt loiali fata de tara si de Poporul lor??????

Somesanca: ‘Nu am avut onoarea sa va cunosc, dar doresc sa va aduc la cunostinta caci cei care fac parte din partide adevarate cu orientare de dreapta nu sunt „inamicii democratiei”. Apoi caci´fiecare poate sa-si exprime parerea sau punctul de vedere fara a se folosii agresivitatea verbala. Noi romanii nu vedem aproape nici odata si partea buna a lucrurilor, ne lasam „globalizati” de altii in ceea ce priveste istoria noastra,valorile sau inaintasii nostri. Nu afirm caci as cunoaste foarte bine perioda legionara din Romania, dar o spun arhivele caci in Romania nu a existat niciodata un genocid asupra evreilor produs de catre Romani. De ce nu se vorbeste niciodata de GENOCIDUL produs asupra populatiei romanesti din Basarabia si Bucovina? Apoi a fi nationalist inseamna printre altele ati iubi tara si ati respecta valorile ceea ce in Romania, domnule Clej, nu mai prea exista. Sa fii batut in propria tara de ziua nationala pentru simplul motiv caci ceri sa se vorbeasca in limba oficala este strigator la cer. Asa se intampla oare in Ungaria sau America sau Israel? NU! Domnilor-S-A NU MAI VORBIM DESPRE NATIONALISM DACA NU_I CUNOSTEM VALOAREA.’

Iată ‘adevărata’ problemă a României: Cum de-şi permit unii să aibă alte pareri legate de istoria trucată de comuniştii ce-au spălat creiere 50 de ani.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “Cum nu pot dormi unii din cauza ‘extremiştilor’ români de dreapta”

 1. Vâslaşii USL-işti cenzurează totul | A șaptea dimensiune says:

  iulie 5th, 2016 at 8:46

  […] Cum nu pot dormi unii din cauza ‘extremiştilor’ români de dreapta […]

 2. Cum l-au ucis ruşii pe preşedintele Poloniei, în 2010 | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 18th, 2016 at 20:05

  […] Cum nu pot dormi unii din cauza ‘extremiştilor’ români de dreapta […]

 3. Un asteroid cu diametrul de peste 140 de metri va lovi Terra in 2040 | A șaptea dimensiune says:

  octombrie 20th, 2016 at 19:12

  […] Cum nu pot dormi unii din cauza ‘extremiştilor’ români de dreapta […]

Adauga un comentariu