Cum să-ți încarci telefonul pentru a prelungi viața bateriei
luni, iulie 29, 2013 13:49Site-ul Gizmodo a întocmit un ghid cu sfaturi utile legate de modul în care utilizatorii trebuie să-și încarce telefoanele pentru a prelungi durata de viață a bateriei.
În mod evident, regula de bază pentru prelungirea autonomiei bateriei este folosirea judicioasă a aplicațiilor și funcțiilor telefonului, cum ar fi dezactivarea Wi-Fi-ului și a GPS-ului atunci când nu le folosiți.
Lăsând asta la o parte, există totuși câteva trucuri care vă pot ajuta să prelungiți durata de viață a bateriei, scrie Gizmodo. Iată-le în continuare:
- Păstrați bateriile încărcate peste 50%. În cazul bateriilor de tip litiu-ion, cu care sunt dotate majoritatea smartphone-urilor, este bine să încercați să le țineți în permanență încărcate la peste 50% din potențialul lor. În felul acesta, ele vor rezista mai bine trecerii timpului. Cu toate astea, cam o dată pe lună este bine să lăsați telefoanele să se descarce de tot. Majoritatea bateriilor actuale le indică posesorilor de smarphone-uri cât timp mai au până să se descarce, iar această funcţie îşi poate pierde din precizie după o oarecare perioadă.
- Nu trebuie să încărcați telefoanele până la 100%. Bateriile litiu-ion nu trebuie încărcate complet, așa că experții vă recomandă să vă opriți înainte de atingerea pragului de 100%. Mai mult, când sunt uitate la încărcat, bateriile smartphone-urilor se pot încinge. Din fericire, majoritatea smarphone-urilor au grijă să întrerupă alimentarea cu energie în mod automat în aceste cazuri, însă experții vă recomandă totuși să le deconectați de la priză înainte ca bateriile să ajungă la 100%.
- Aveți grijă la temperatură. Cel mai mare inamic al bateriilor de tip litiu-ion este căldura. Bateriile smartphone-urile se vor degrada cel mai repede atunci când sunt expuse unor temperaturi ridicate, fie că telefoanele sunt utilizate sau nu. La o temperatură de zero grade Celsius, o baterie litiu-ion își va pierde 6% din capacitatea maximă pe an. La 25 de grade Celsius, își pierde anual 20% din capacitate, iar la 40 de grade Celsius procentul se ridică la 35%. Desigur, nu se așteaptă nimeni să vă țineți telefoanele la frigider, însă încercați să nu le uitați în mașină în zilele caniculare.
Citeste si articolele:
andra says:
iulie 29th, 2013 at 14:56
interesant articolul desi eu in fiecare zi imi incarc telefonul din cauza vorbitului excesiv la telefon.As vrea insa sa te intreb daca vorbesc si tin telefonul in priza si vorbesc la el cauzeaza cumva bateriei desi am inteles ca si acestea au un anume numar de incarcari precizez ca am un telefon samsung duos champ
Cornel Căruntu says:
iulie 29th, 2013 at 15:13
@ andra: Din ce stiu, vorbitul la telefon, in timp ce se incarca, nu dauneaza bateriei.
andra says:
iulie 29th, 2013 at 15:22
multumesc mult pentru informatie ma simt mai bine acum sa aud asta stateam mereu cu un stres ca intr-o zi poate se va strica .Am stat si am rasfoit putin prin blogul tau pe aici si ma intrebam daca ai vrea sa facem un schimb de link cu site-ul meu la fel ca al tau este mereu updat si cu un numar de vizitatori aproximativ 300 la numar astept un raspuns Multumesc !!!
Cornel Căruntu says:
iulie 29th, 2013 at 16:19
@ andra: Nu prea fac schimb de link-uri. Motivul: am aruncat o privire pe site-ul trecut de tine, iar partenerii sunt undeva jos, iar pe acolo, sincer, ajung maxim 2% sa dea click. Poate stii, poate nu, dar pozitia in pagina, fie ea si web, conteaza. Pe acest site, pozitia este foarte avantajoasa, la tine este aproape ascunsa. Sper sa nu te superi. O zi buna!
Absolut banal: telefoanele noastre pot fi ascultate | A șaptea dimensiune says:
august 17th, 2016 at 14:49
[…] Cum să-ți încarci telefonul pentru a prelungi viața bateriei […]
Tehnologia modernă creează dependență | A șaptea dimensiune says:
august 17th, 2016 at 15:48
[…] Cum să-ți încarci telefonul pentru a prelungi viața bateriei […]