Cuşti pentru câini – ce model alegem pentru câinele nostru

duminică, iulie 12, 2020 10:12
Posted in category Diverse

Cusca DomusMark Twain, un glumeţ de felul său, spunea odată: “Cu cât îi cunosc mai bine pe oameni, cu atât îmi iubesc mai mult câinele”. Şi tot genialul scriitor american spunea (citat aproximativ): “Dacă hrăneşti un câine, acesta nu te va muşca niciodată. Aceasta este deosebirea fundamentală între câini şi oameni”.

Aşadar, dragii mei, în acest material avem privilegiul să vorbim despre câini. Evident, iubim câinele nostru din foarte multe motive, mai ales că, indiferent ce facem, animalul nostru de companie nu ne ceartă, nu ne vorbeşte urât, nu ne cere bani etc. Aşa încât merită să-i acordăm toată atenţia şi să-i facem şederea plăcută prin preajma noastră.

Pe lângă hrană şi atenţie, câinele are nevoie şi de un adăpost corespunzător. Ei bine, aici intervine alegerea unei custi pentru caini, pentru ca patrupedul nostru drag să fie protejat şi să aibă un confort corespunzător în respectiva cuşcă.

Un prim aspect de care trebuie să ţinem seama este dimensiunea cuştii. În funcţie de cât de mare este câinele, puteţi alege, de exemplu, o cusca Kenny, varianta Mini, dacă aveţi un căţel de mărime mică, sau una dintre variantele 1; 3; 5 sau 7, dacă mărimea câinelui este medie sau mare. Cuşca, în formă de iglu, oferă o izolare optimă în cazul temperaturilor foarte scăzute sau foarte ridicate. Cuşca este izolată de sol, fiind dotată cu picioare speciale, este durabilă şi rezistentă la intemperii şi şocuri, este demontabilă (baza şi acoperişul se prind şi desprind cu uşurinţă), aerisirea este asigurată de o ventilaţie internă special concepută în acest sens, poate fi completată cu o uşiţă din plastic Kenny şi o perniţă călduroasă.

Un alt aspect de care trebuie să ţinem seama în alegerea unei cuşti pentru câini este materialul din care este alcătuită cuşca. Putem alege o cuşcă din lemn, cum ar fi cusca Domus, cu variantele small, medium, large, XL, maxi, în funcţie de gabaritul câinelui. Acest model de cuşcă are un acoperiş special tratat pentru o rezistenţă de lungă durată, este rezistentă la intemperii, are picioare de plastic ceea ce conduce la izolarea de sol, se curăţă şi se întreţine uşor, are aerisire datorită ventilaţiei interne special concepute pentru acest model de cuşcă, i se pot adăuga, pentru o protecţie suplimentară împotriva frigului, o uşiţă din plastic şi/sau o perniţă Jolly rezistentă la apă.

Atunci când alegem o cuşă pentru câini mai trebuie să ţinem seama şi de izolaţia termică pe timp de iarnă, mai ales pentru câinii care trăiesc într-o zonă mai rece. Cea mai bună izolaţie termică o găsim la cuştile din lemn, în comparaţie cu cele din plastic sau metal. Plasticul şi metalul absorb căldura sau frigul, astfel încât este influenţată temperatura din interiorul cuştii. Tavanul şi podeaua cuştii să fie izolate, dacă dorim să avem o protecţie corespunzătoare în anotimpul rece. Cuşca trebuie să aibă picioare, să nu fie aşezată direct pe pământ, tot în scopul unei izolări termice corespunzătoare şi a scurgerii apei în timpul ploilor. Şi poziţionarea cuştii este importantă în timpul iernii, aceasta trebuie să fie ferită de vânt, ploi sau ninsori, iar pentru aceasta este bine să fie aşezată cât mai aproape de casă, într-un loc ce oferă adăpost faţă de capriciile vremii.

Pentru un plus de confort, putem aşterne pe podeaua cuştii o pernă sau un aşternut dintr-un material moale, plus nişte jucării care vor ţine companie câinelui în perioada când nu îi putem acorda atenţie. Nu este bine să punem în cuşcă tot felul de covoraşe care reţin umezeala, atrag insectele sau favorizează dezvoltarea bacteriilor. La cuştile din lemn, trebuie evitată vopsirea sau tratarea cu substanţe chimice care s-ar putea dizolva sau inhala.

Cam acestea ar fi principalele detalii de care trebuie să ţinem cont în alegerea unor cuşti pentru câini. Iar alegerea devine mai uşoară dacă reţinem următoare date de contact:
Buddies.ro
Cluj-Napoca
Piaţa 1 Mai nr. 1-2
Telefon: 0364-881.882
E-mail: contact@buddies.ro

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu