Danom, jocuri logice si matematice pentru copilului tau

joi, iunie 1, 2017 10:13
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniChiar dacă pentru unii logica şi matematica pare o sperietoare, dezvoltarea abilităţilor logice şi matematice este cea mai bună alegere pentru dezvoltarea, ulterioară, a personalităţii unui copil, având în vedere tocmai lumea în care trăim, unde tehnologia se dezvoltă în ritm alert. Vremea visătorilor buni doar la înşirat cuvinte pe hârtie a cam trecut. Astăzi, indiferent în ce domeniu activezi sau vei activa, este recomandat, chiar obligatoriu, să ai dotarea intelectuală necesară pentru folosirea zilnica a abilitatilor logice si matematice. Toate companiile mai mari şi mai mici fac angajări şi în funcţie de capacitatea candidatului de a concepe în mod logic un proiect, de a-şi proiecta matematic viziunea sa în privinţa carierei proprii, de a folosi tehnologia modernă, unde aproape totul este logică şi matematică. Şi acestea sunt doar câteva motive pentru care merită să comandăm pentru copiii noştri jocuri care să-i pregătească pentru şcoală şi pentru viaţă. Iată mai jos trei exemple de jocuri logice prin intermediul cărora punem câteva cărămizi la viitoarea lor carieră de succes.

  • Pinguinii este un joc de strategie şi imaginaţie, prin care se urmăreşte dezvoltarea capacităţii de a lua hotărâri corecte, în funcţie de datele pe care le ai dispoziţie şi în funcţie de ceilalţi participanţi la joc. Poveste este simplă: trebuie să alegi pentru pinguinii tăi cea mai bună strategie, astfel încât aceştia să aibă peşte din belşug şi gheaţa să-i ţină cât mai mult, deoarece se topeşte în jurul lor. Este un joc despre folosirea oportunităţilor de moment, exact ca în viaţă, un joc din care copiii vor învăţa despre consecinţele alegerilor greşite, despre cum se croieşte un drum spre succes, despre asumarea de riscuri, despre cum se câştigă o competiţie etc. Din toată această excursie imaginară la Polul Sud, acolo unde îşi însoţesc pinguinii, copiii mai mari sau mai mici vor rămâne fermecaţi de peisaje, de tabla modulară inedită, cea care se dezmembrează pe măsură ce jocul avansează, de pinguinii atât de îndrăgiţi de către noi toţi.
    Danom, jocuri logice si matematice pentru copilului tau
  • Stiinta este distractiva! Electromotor este un joc din care copiii mai mari de 3 ani (nu este recomandat celor mai mici de trei ani) vor învăţa să construiască un circuit simplu, un electromotor sau un generator electric. În această aventură a cunoaşterii, vor înţelege cum funcţionează o maşină, cum este produsă energia electrică sau cum funcţionează un DVD player. În acest fel, copiii vor putea înţelege mult mai bine, la şcoală, noţiuni fizice importante, vor putea aplica în practică aceste noţiuni şi, de ce nu, vor fi viitorii inventatori de succes care vor schimba faţa acestei lumi. Poate ştiţi, poate nu, dar multe dintre descoperirile mari ale omenirii au pornit de la curiozităţi “copilăreşti”, de la încercarea de a explica, folosind mintea unui copil, anumite fenomene observabile. Este extrem de important să dezvoltăm curiozitatea şi spiritul de observaţie la un copil, acestea fiind două dintre atuurile care vor contribui decisiv la succesul profesional de mai târziu.
    Danom, jocuri logice si matematice pentru copilului tau
  • Galaxy Trucker este un joc în care trebuie să-ţi construieşti propria navă spaţială, cu ajutorul căreia trebuie să ajungi într-o galaxie îndepărtată ce are nevoie de canalizări. Trebuie să ajungi primul! Este un joc mai complex, în care gândirea strategică este esenţială. Trebuie să alegi foarte bine cu ce fel de echipamente vei înzestra nava, pentru a o face rezistentă şi capabilă să ajungă la destinaţie. Acest joc dezvoltă spiritul antreprenorial al copiilor, atât de important în ziua de astăzi. Când vor deveni adulţi, aceştia vor putea să-şi conceapă şi dezvolte cu uşurinţă o afacere, în mod oarecum asemănător cu jocurile logice ale copilăriei.
    Danom, jocuri logice si matematice pentru copilului tau

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi şi pagina Facebook Danom Smart Games.

Danom, jocuri logice si matematice pentru copii

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu