De ce trebuie dublat numărul pușcăriilor

vineri, septembrie 13, 2013 13:21
Posted in category Justitie

PuscarieAm auzit foarte des, mai ales în tabăra USLamiștilor înclinați spre furt și ilegalități, că ‘democrația e scumpă, iar dictatura ieftină’ (este unul din argumentele păstrării numărului imens de parlamentari și a refuzului aplicării rezultatului Referendumului din 2009, cel cu maxim 300 de parlamentari și parlament unicameral; probabil că România este singura țară de pe planetă unde rezultatul unui referendum validat de justiție nu este aplicat).

Așa-i, democrația este scumpă. Din păcate, în România, este scumpă din cauza jafului practicat la greu de un Cătălin Voicu sau Adrian Năstase. Nu acesta este ‘prețul’ ce trebuie plătit pentru a avea o țară liberă.

Democrația este scumpă din alte motive. Una din cheltuielile absolut necesare într-o țară liberă este aceea cu sistemul de ordine. În România, ucizi și nici măcar nu ești arestat, uneori. Unul din motive este absența penitenciarelor.

Cu un eșantion mare de ciobani și tigani ce nu cotizează de nici o culoare la bugetul public, dar pretind servicii gratuite, nu poți avea niște drumuri mai răsărite, darămite să mai construiești penitenciare dotate, pentru infractorii patriei. Dacă, prin absurd, aș avea puterea de decizie, prima măsură pe care aș lua-o ar fi dublarea numărului de pușcarii, de aici rezultând și niște pedepse corecte pentru ucigașii României civilizate.

Iar a doua masură ar fi modificarea legii penale în sensul următor: polițiștii, judecătorii, procurorii și avocații corupți să primească pedepse mai mari decât ceilalți, aflați în situații asemănătoare, iar dacă un infractor comite o nouă crimă din cauza corupției unui polițist, procuror, judecător sau avocat, aceștia să fie considerați complici și condamnați ca atare.

Toate aceste gânduri mi-au venit atunci când am citit că o femeie a fost violată în centrul Bucureștiului, în plină zi, și nimeni nu a intervenit. Unde erau polițiștii? Unde sunt curajoșii români? Hai că suntem o nație de râsul lumii, țiganizată la maxim, în care Capitala este o cloacă plină de infractori. Acelui nenorocit care distruge o viață (asemenea moment îl porți cu tine toată viața) nu i-ar prinde bine un glonț în ceafă? Repet, România nu are toți infractorii după gratii și de aceea trebuie dublat numărul pușcăriilor.

Europa FM și Radio 21 lansează un apel public la adresa autorităților

Europa FM și Radio 21 lansează un apel public la adresa autorităților pentru a depune toate eforturile necesare în acțiunile de identificare și prindere a individului scelerat care, în după amiaza zilei de 10 septembrie, recurgând la amenințări cu cuțitul în plină stradă, a violat-o pe una dintre colegele noastre.

Europa FM și Radio 21 lansează un apel public la adresa autorităților pentru a depune toate eforturile necesare în acțiunile de identificare și prindere a individului scelerat care în după amiaza zilei de 10 septembrie, recurgând la amenințări cu cuțitul în plină stradă, a violat-o pe una dintre colegele noastre.

Suntem consternați să descoperim că această odioasă întâmplare a fost posibilă pentru că, în plină zi, la ora 16, pe un bulevard central al Capitalei, între zona Perla și Lacul Floreasca, trecătorii au asistat impasibili la agresarea unei femei, care a fost amenințată cu un cuțit în zona feței că își va pierde ochiul dacă strigă după ajutor. Deși colega noastră plângea, era în mod evident amenințată și a fost împinsă sute de metri, nimeni nu a intervenit sau sunat la numărul de urgență 112. Constatăm cu mâhnire că, din cauza pasivității opiniei publice, suntem tot mai des martorii unor atrocități de stradă.

Nu este pentru prima dată când una dintre colegele noastre este agresată în plină stradă. În urmă cu trei săptămâni, o altă colegă a fost atacată în zona stației de metrou Aurel Vlaicu, dar, din fericire, a scăpat nevătămată fizic.

În condițiile în care două angajate ale aceleiași companii devin victime ale agresiunilor de stradă într-un interval atât de scurt de timp, ne întrebăm dacă nu cumva ne confruntăm cu un individ obsedat și dacă nu cumva multe alte femei au fost victimele unor violențe de stradă, dar, în urma traumelor fizice sau psihice suferite, au ales să păstreze tăcerea și să nu anunțe autoritățile.

În cazul nefericit în care există și alte victime, facem apel și către acestea să anunțe autoritățile. Este un prim gest pe care îl putem face pentru a sprijini prinderea acestor indivizi scelerați și un prim pas pentru a împiedica repetarea unor drame.

Europa FM și Radio 21 le mulțumesc colegilor din presă pentru solidaritate și, în același timp, le adresează jurnaliștilor rugămintea de a nu divulga identitatea colegei noastre și de a-i respecta liniștea de care are nevoie după acest dramatic incident.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu