Despre alimentatia bebelusilor

sâmbătă, august 1, 2015 11:53
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniMămicile, majoritatea dintre ele, știu foarte bine în ce constă alimentația bebelușilor. Pentru viitoarele mămici, dar este important și pentru viitorii tătici, iată mai jos niște elemente ce merită reținute.

Alimentația unui bebeluș de o lună sau două luni

Nou-născuții mănâncă foarte des, de regulă la 3 – 4 ore, dar uneori și mai des, la 1 – 2 ore. Fie că este hrănit cu biberonul sau este alăptat, bebelușul de până la o lună petrece cea mai mare parte din timp hrănindu-se. La 2 luni, un bebelus alimentat cu lapte, bea intre 4 si 6 biberoane in fiecare zi, a cate 120 – 180 ml fiecare.

Alimentația unui bebeluș trei luni sau patru luni

La 3 luni, un bebeluș are un nivel de comunicare redus, dar poate, totuși, să vă arate prin diferite gesturi (isi scoate limbuta afara din gurita, isi suge degetelele sau orice apuca in manute, plange) că îi este foame. De regulă, un bebelus la 3 luni consuma in medie cam 60-90 ml lapte/500 grame de greutate corporala/zi. Deci ar insemna ca la o greutate de 6 kg, bebelusul ar trebui sa bea cam 720 ml lapte/zi. Pe la 4 luni se începe diversificarea alimentației. Astfel, se pot introduce cereale cu supliment de fier, mixate in lapte (cel matern sau cel formula), de o consistenta destul de slaba la inceput, pana ce bebelusul se obisnuieste cu ele, cu conditia ca, la această vârstă, bebelusul sa isi poata sustine singur capul si sa poata sa stea in fundulet sprijinit.

Alimentația unui bebeluș cinci luni sau sase luni

Un bebelus in varsta de 5 luni are nevoie de circa 350 – 1000 ml lapte formula sau lapte matern pe zi. Daca bebelusul pare satisfacut dupa fiecare masa, uda intre 4-6 scutece pe zi si are scaune regulate si ia in greutate, atunci mai mult ca sigur ca este hranit corespunzator. La sase luni poate începe diversificarea alimentației prin introducerea sucurilor de fructe si de legume, diluate sau nu cu apa, prin unor cereale speciale cu continut de fier, in lapte, apoi fructe si legume, una cate una. Se poate începe și cu puțină supă de zarzavat. Nu se pune zahar sau sare în hrana unui bebeluș de șase luni.

Maminet.ro, dacă vrei produse pentru alimentația bebelușului tău

Ce ce poate fi înlocuit, parțial sau total, laptele matern? Cu lapte de crestere. La Maminet, veti gasi o varietate de tipuri de lapte de crestere, in functie de nevoile bebelusului vostru: lapte praf, lapte pentru sugarii crescuti prematur, lapte pentru sugari sau lapte pentru copiii cu varste cuprinse intre 1 si 2 ani si multe altele. Dar nu numai lapte de creștere. Găsiți cam tot ce ține de alimentatia bebelusului. Produse sanatoase, sigure si care ofera micutului tau toate vitaminele si mineralele de care are nevoie pentru a creste intr-un mod sanatos.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu