Despre estetica dentara

luni, aprilie 20, 2020 8:32
Posted in category Diverse

Estetica dentaraPoaţe aţi observat, poate nu, dar în ultimii ani, de regulă, personajele care vor să facă impresie, fie că este vorba despre personajele din reclame, fie că este vorba despre actorii din filme, ei bine, aceste personaje au un zâmbet larg, în care estetica dentară îşi face simţiţă prezenţa. Cu alte cuvinte, acea persoană are un zâmbet frumos şi natural, pe care nu-i rău să-l avem fiecare dintre noi.

Orice ar spune unii sau alţii, unul dintre marile atuuri ale existenţei noastre este încrederea în sine. Iar pentru a căpăta această încredere, sau pentru a o consolida, este nevoie, de cele mai multe ori, şi de un zâmbet larg, cu care să-i cucerim pe cei din jur. Altfel spus, un zâmbet frumos şi sănătos completează în mod fericit cartea noastră de vizită.

Cum viaţa este complicată, uneori, iar mulţi dintre noi mai şi fumăm, bem cafea, vin, ceai sau alte lichide, la care se adaugă consumul de alimente cu o serie de coloranţi în compoziţie, culoarea naturală a dinţilor noştri se modifică odată cu trecerea anilor, iar dinţii noştri capătă o culoare uşor gălbuie, de regulă neatractivă şi care poate deveni lejer subiect de glume pentru cei din jur.

Ca să eliminăm acest aspect neplăcut, sau să nu ajungem la el, trebuie să apelăm la specialişti în cosmetica dentară, la cei mai buni specialişti, pe care-i putem descoperi în multe locuri, înclusiv pe reţele de socializare, cu ar fi Facebook.

Pe lângă albirea dinţilor, estetica dentară mai realizează şi alte îmbunătăţire importante ale danturii noastre: îndreptarea dinţilor, refacerea formei dinţilor, faţetarea acestora, adăugarea de coroane şi aparate ortodontice.

Sper că până acum sunt clare nişte noţiuni legate de sănătatea şi aspectul dinţilor noştri, aşa încât să trecem la nivelul următor. Ce ar trebui să mai ştim despre estetica dentară. Păi, ca să fim informaţi corect despre acest subiect, n-ar fi rău să mai cunoaştem şi următoarele aspecte:

  • tratamentul de albire a dinţilor nu este eficient chiar pentru toţi muritorii; şi asta deoarece există cazuri în care unele persoane au dinţii puternic îngălbeniţi, chiar cu o nuanţă maronie, iar în astfel de cazuri nu este recomandat tratamentul de albire al dinţilor, ci feţetele ceramice, acestea putând conduce la o schimbare a aspectului dinţilor;
  • ce ar trebui să ştim despre o faţetă dentară? Faţetele dentare sunt din ceramică sau porţelan, sunt fine, rezistente şi durabile, şi aplică pe supraţa dintelui, după ce acesta este şlefuit în prealabil. Faţetele dentare sunt realizate în laboratorul dentar în aşa fel încât să se potrivească pe suprafaţa vizibilă a dinţilor. Faţetele dentare sau ceramice reprezintă o motodă optimă în tratarea culorii inestetice a dinţilor, prin umplerea spaţiilor dintre dinţi şi acoperirea fisurilor.
  • ce factori trebuie luaţi în considerare atunci când alegem o procedură de albire a dinţilor? Un prim factor ar fi obiectivul pe care vrem să-l atingem pe termen scurt, dar mai ales pe termen lung; un al doilea factor ar fi culoarea dinţilor noştri; dintre albirea dinţilor şi o faţetă dentară este aleasă metoda în funcţie de cum arată dinţii noştri; un al treilea factor ar fi stilul de viaţă şi obiceiurile alimentare pe care le avem; şi în funcţie de acestea se alege procedura de albire a dinţilor; şi poate cel mai important factor este alegerea medicului stomotalog, specialist în estetica dentară, care va realiza lucrarea, ajutat fiind de un tehnician cu care colaborează pentru a crea faţetele dentare; evident, alegerea medicului stomatolog implică şi alegerea preţului lucrării sau, mai exact spus, a raportului calitate/preţ, deoarece nu întotdeauna un preţ mic este cea mai inspirată alegere.

Tot legat de estetica dentară, nu putem ocoli subiectul Fumatul şi efectele sale. Dacă sunteţi fumător, înainte de a începe un tratament de aplicare a implanturilor dentare, trebuie să renunţaţi la acest viciu. De ce? Pentru că, din cauza fumatului, implantul dentar nu se va integra complet, plus că va fi afectată şi starea de sănătate a gingiilor. Mai mult, cei care fumează riscă să-şi piardă dinţii în timp, ca să nu mai vorbim de riscul apariţiei unor boli paradontale. Tot cei care fumează riscă o pierdere a structurii osoase a dinţilor, combinată cu o inflamare a glandelor salivare şi a gingiilor. Şi tot fumatul este un factor declanşator în apariţia cancerului la plămâni, la gât sau a cancerului oral.

Şi daca tot era vorba mai sus de alegeri, o posibilă alegere a medicului specialist în estetică dentară ar fi:
Tripnheal,
telefon: 0756 660 293,
e-mail: contact@tripnheal.com

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu