Despre ingrijirea tenului

joi, iulie 30, 2015 11:37
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniGreșeli de evitat în îngrijirea tenului

Se spune că oamenii sunt de trei feluri. Oameni inteligenți, ce învață din greșelile altora, oameni obișnuiți (mediocri), ce învață din greșelile proprii, și proștii, cei care nu învață niciodată, nici din greșelile altora, nici din greșelile proprii. Atunci când vine vorba despre îngrijirea tenului, sunt câteva greșeli ce trebuie evitate.

  • Curătarea feței de multe ori pe zi, pentru că ne-ar feri de acnee, este o afirmație falsă. Soluțiile de curățare a feței distrug echilibrul pielii și conduc la inflamare și iritații.
  • Necurățarea feței seara, este o altă greșeală. Procese metabolice importante au loc doar noaptea, iar tenul uscat şi necurăţat înainte de culcare este privat de posibilitatea unei hidratări corecte.
  • Cu cât exfolierea este mai agresivă, cu atât tenul va fi mai strălucitor, este o greșeală. Tenul are nevoie de o exfoliere delicată.
  • Produsele pe bază de alcool și cele „oil-free” sunt de evitat, este o greșeală. Soluţiile de curăţat de tip „apă în ulei” elimină toxinele fără a distruge bariera protectoare a pielii.
  • Produsele de machiaj provoacă acnee, este o altă afirmație relativă. Produsele cosmetice pe bază de ulei, precum fondurile de ten cremoase sau blush-ul, pot închide porii.
  • Cosmeticele folosite timpuriu grăbesc apariția ridurilor, este o afirmație falsă. Machiajul nu sufocă pielea. Pielea se hrăneşte continuu doar cu oxigenul şi nutrienţii din sânge, nu din mediul extern.
  • Cremele antirid scumpe sunt magice, este o altă afirmație relativă. Majoritatea cremelor antirid hidratează pielea şi îi conferă un aspect sănătos.
  • Cantitate mai mare, rezultate mai bune, este o afirmație falsă. Aplicarea cremelor antirid şi dimineaţa şi seara reprezintă o pierdere de timp, pentru că majoritatea ingredientelor active acţionează o dată pe zi, iar retinoizii din produsele antirid sunt eficienţi doar în timpul somnului, pentru că sunt oxidaţi în prezenţa luminii.

Shopidoki.ro, dacă vrem produse de calitate pentru îngrijirea tenului

Produsele pentru ingrijirea tenului la femei, dar și la bărbați, se pot alege în mod inspirat dacă respectăm niște reguli elementare. Una din ele ar fi brand-ul produsului. Un brand cunoscut oferă încredere și deplină satifacție, chiar dacă prețul este un pic mai ridicat. Produsele ieftine sunt de proastă calitate, putând fi chiar dăunătoare sănătății. Pentru bărbați, de exemplu, produsele de tip after shave de calitate aparțin unor brand-uri renumite. Chinezăriile și alte produse foarte ieftine sunt, de foarte multe ori, un atentat la adresa sănătății pielii. Și ca să închei cum am început, se spune că oamenii inteligenți se deosebesc de cei proști în primul rând prin alegerile făcute. Să dăm dovadă de inteligență în alegerile noastre de zi cu zi.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu