Deutsche Welle: România, condusă de un premier pucist și plagiator

marți, decembrie 11, 2012 20:42

Victor PontaDupa o campanie lasand in urma un electorat extrem de polarizat si derutat de masinaria propagandistica a Antenei voiculesciene, electorat caruia nu i s-au prezentat programe, ci doar invitatia televizata de a lovi cu sete, prin vot, in persoana lui Basescu si de a opta pentru un soi de antieuropenism ultranationalist, sperata normalitate e mai departe decat oricand de scena politica romaneasca. Pe care continua s-o pandeasca, fatal, fie o instabilitate inca si mai mare decat in trecut, fie un parcurs jalonat de derapaje antidemocratice pe calapodul Ungariei lui Viktor Orban, scrie editia romaneasca a Deutsche Welle.

Daca, dupa acest scrutin, liderii formatiunilor intrate in parlament au toti motive sa se creada victoriosi, societatea romaneasca, in ansamblu, are toate motivele sa se teama ca a repurtat o victorie pirica. Or, dupa cum pare sa se fi exprimat Pirus: „Inca o victorie la fel, si suntem terminati”.

Se stie ca „puterea corupe, iar puterea absoluta corupe absolut”. Aflata la carma unei virtuale majoritati constitutionale, USL, care si-a datorat victoria campaniei personalizate contra lui Basescu, perceput inca de multi romani ca vinovat pentru programul de austeritate si reducerile de pensii si salarii, risca sa nu aiba nici o sansa sa reziste tentatiei de a finaliza opera inceputa in aceasta vara. In acest caz va sterge separatia dintre puteri, va distruge independenta justitiei si institutii precum ANI, DNA, CNSAS si CCR si va pune definitiv pe butuci statul de drept.

Pericolul, dat fiind bilantul extrem de problematic al USL si profilul liderilor ei actuali, e cum nu se poate mai acut.

La fel de reala e si primejdia marginalizarii si mai accentuate a Romaniei din pricina perpetuarii, la carma ei, a unui premier pucist si plagiator, nu tocmai frecventabil, din unghi occidental. Nici perspectiva unei noi suspendari a lui Traian Basescu si revenirea in fruntea statului a unui Crin Antonescu impenitent nu ar linisti pe absolut nimeni in occident.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Deutsche Welle: România, condusă de un premier pucist și plagiator”

  1. Rubrici cretine și cititori pe măsură | A șaptea dimensiune says:

    octombrie 22nd, 2016 at 18:07

    […] Deutsche Welle: România, condusă de un premier pucist și plagiator […]

  2. Normal pentru nişte infractori: PSD = ciuma roşie = mafia nu este deranjată de furtul intelectual (plagiatul) | A șaptea dimensiune says:

    iunie 24th, 2019 at 10:29

    […] Deutsche Welle: România, condusă de un premier pucist și plagiator […]

Adauga un comentariu