Educatia sexuala este importanta

marți, noiembrie 26, 2019 19:03
Posted in category Diverse

Papusa siliconNu exista om perfect, ceea ce inseamna ca nu exista nici parinte perfect. E perfect normal sa gresesti indiferent de moment, pentru ca fiecare greseala reprezinta de fapt o noua oportunitate de a invata lucruri noi pentru dezvoltarea noastra personala, cat si pentru ceilalti.

Astfel, putem insira multe greseli pe care le fac parintii si la care exista intotdeauna loc de mai bine. Orice parinte model va incerca de altfel sa evite aceste greseli sau le va vedea drept cel mai bun lucru, un rau “necesar” pentru ca copiii sa se dezvolte armonios si sa fie femeile puternice de maine sau stalpii familiei.

Iata care sunt cele mai frecvente greseli.

  • Linistea

Inca din primele momente de viata, de la aducerea copilului acasa de la maternitate, parintii tind sa se comporte cu copiii ca un glob de cristal. E un lucru perfect normal, un instinct natural.

Zgomotul este evitat pe cat de mult posibil, astfel ca deseori esti nevoit sa actionezi si sa vorbesti in soapta si sa le ceri acelasi lucru si musafirilor tai. Bineinteles, nu e nimic absurd in acest lucru si musafirii tai vor intelege necesitatile celui mic. Insa, la un moment dat, probabil musafirii vor avea tendinta de a se implica intr-o conversatie si de a ridica tonul sau vor dori sa realizeze un moment ceva mai distractiv, iar faptul ca in casa ta este o liniste debutanta mai tot timpul e un aspect pe care-I poate deranja. Faptul ca incerci de fiecare data sa le controlezi tonalitatea, modul de a fi si de a vorbi, la un moment dat poate fi extrem de deranjant, astfel incat acestia pot evita sa de mai viziteze cu regularitate.

Cel mai bine este sa-ti inveti copilul cu diferite sunete si cu galagie. Astfel el nu va mai reactiona la fiecare sunet pe care acesta il va auzi si nu-ti vei mai face probleme in acest sens. Vei putea inclusiv sa dai petreceri sau sa-ti inviti prietenii si rudele la tine fara probleme.

  • Alaptarea

Desi nu este nimic gresit in faptul ca alegi sa alaptezi in public, acest lucru fiind in fond esential si necontrolabil pentru copilul tau, pentru multi acest lucru poate fi deranjant, in special pentru cei varstnici sau pentru cei mult prea tineri care nu cunosc astfel de practici parintesti. Ba mai mult, fiind in public, acest lucru poate atrage atentia necunoscutilor din jur intr-un mod sexual, ceea ce nu e gresit din partea ta, dar poate deveni stanjenitor. Atunci cand ai copii foarte mici cel mai bine sa-ti alaptezi copiii in zonele ferite de privirile celorlalti, unde poti ava acel moment intim doar tu si copilul tau.

  • Sexualitatea

Desi traim intr-o lume cat se poate de moderna, cu acces la tehnologie si informatie, putini dintre parinti aleg sa puna in discutie cu copiii lor tema sexualitatii. Se aplica atat in cadrul fetelor, cat si al baietilor. Asa se explica ca multe tinere si/sau adolescente cad prada influentelor sexuale unor adulti si risca sa-si piarda virginitatea si sa ramana insarcinate sau ca baietii au instinctul de a pipai fetele sau de a le lovi in zonele intime.
Se recomanda ca fetele sa fie instruite cu schimbarile ce au loc in corpul lor, iar pentru baietii care nu stiu nimic despre sexualitate si iau toate aceste actiuni ca o joaca, sa li se ofere o papusa masculina sex care-i pot ajuta in acest sens.

  • Bunele maniere

Bunele maniere lipsesc cu desavarsire din randul tinerilor. Se uita foarte des si regula de bun simt, cea in care salutul la intrarea si la iesirea dintr-o incapere lipseste cu desavarsire. Este foarte important sa le insufletim copiilor si tinerilor valorile de respect, dar e foarte important ca nici cei mari sa nu uite de acest lucru. Varstnicii ar trebui sa fie model, insa tot mai des si ei par sa uite aceasta regula, evitand contactul sau raspunsul la un salut.

Daca copilul refuza salutul unei persoane pe care n-o agreeaza sau pe care acesta o considera mult prea dura sau neadecvata ca si caracter incearca sa-i explici ca salutul de baza nu e despre ceilalti, ci despre propria lui persoana si despre manierele sale.

  • Violenta

Tot mai multi parinti apeleaza la violenta, ceea ce este un lucru cu adevarat marcant pentru un copil, fie ca vede acte de violenta fizica sau verbala in familie sau ca se aplica in mod direct, asupra acestora. Copiii pot creste astfel cu diferite traumatisme care le pot afecta dezvoltarea. Daca tii cu adevarat la copilul tau evita sa folosesti violenta in familie, iar pentru discutiile aprinse cu partenerul alege momentele in care copilul nu este prezent.

De asemenea, atunci cand copilul greseste, incearca sa-I explici gravitatea situatiei si a greselilor facute sau sa-i aplici o pedeapsa. Nu apela la un ton ridicat care nu va face decat sa indeparteze copilul de tine si sa devina si mai neascultator.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu