Firefox nu uită și nu iartă!

joi, decembrie 13, 2012 14:44
Posted in category IT

FirefoxIstoria se repetă. Și se repetă cel puțin odată pe săptămână, cu mârâituri, țipete, urlete, farfurii sparte, vecini transformați în șamani care bat tam-tam-ul în calorifere. Asta e, ați uitat. Ați uitat să duceți gunoiul, ați uitat să-l luați pe ăla micu’ de la grădiniță, ați uitat că e ziua soției, ați uitat să luați soacra de la aeroport (de fapt, asta n-ați uitat, dar ce rost are atâta vreme cât frânele încă vă funcționează, iar airbag aveți și pe locul pasagerului?), în fine, ați uitat complet de lumea înconjurătoare. Aveți vreo scuză? Da, ați pus un bilețel pe figider (complet inutil, ați comandat pizza), v-ați notat într-un carnețel (pierdut pe undeva prin casă), aveți un semn pe mână (mda, s-a dus și ăla, v-ați spălat pe mâini după ce ați mâncat pizza), în fine, ați încercat plin de râvnă și ați nereușit cu succes.

Prin urmare, ar fi cazul să luați măsuri și greutăți, că nu mai merge. Cum? Simplu: notați într-un fișier .txt pe desktop, pe care sigur nu-l veți rătăci în noianul de fișiere, asta dacă nu-l ștergeți cu totul sau nu-l mutați într-un folder special, pe care-l veți descoperi fericit peste un an, când trebuie să faceți curățenie pe hard-disk. Deci nu. Atunci?

Am găsit o soluție simplă și elegantă, foarte practică pentru utilizatorul obișnuit de net, adică genul de om care irosește sigla de la Firefox într-o sesiune obișnuită de browsing. ReminderFox e un add-on gata să vă tragă de mânecă ori de câte ori l-ați configurat să o facă. Aveți o aniversare și trebuie să luați un cadou? Add Reminder/ToDo, notați cu încredere, stabiliți cât de des vreți să fiți bătut la cap pe tema asta (annual/lunar/zilnic sau din 5 în 5 minute) sau, mai simplu, când (azi, mâine, săptămâna viitoare sau în fiecare vinery, la oră fixă). De-acum înainte puteți naviga liniștit, add-on-ul stă de pază și se asigură că nu mai uitați nimic. De fapt, aproape nimic , pentru că esențialul tot dumneavoastră trebuie să-l rețineți: extensia merge doar dacă Firefox e deschis. Merge și închis, dar numai dacă printați lista și o lipiți zdravăn pe monitor (Dan Darie, Academia Cațavencu)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu