Germankitchens.ro, daca vrei bucatarii fabricate in Germania

joi, februarie 23, 2017 20:17
Posted in category Diverse

Bucatarie de la www.germankitchens.roRecunosc smerit că nu sunt genul de persoană care trece foarte des prin bucatarie pentru a-și prepara ceva sau altceva. Cu toate acestea, sunt impresionat de bucatariile moderne din ziua de azi, în care intri fermecat de progresul tehnologiei și din dorința de a descoperi un univers nou, pe care nu l-ai întâlnit până atunci. Comparând universul copilăriei mele, în care totul era de o simplitate dezarmantă, cu ceea ce există azi, aș putea spune, fără nicio exagerare, că nici în filmele SF din urmă cu niște zeci de ani nu se anticipa ceea ce putem avea cu toții azi, fără un efort financiar ieșit din comun.

Cum lumea de astăzi are un dinamism aparte, s-ar putea să apară întrebarea: cum arată bucataria anului 2017, în viziunea celor care se ocupă de evoluția tendințelor în domeniu? Deși este subiectivă, ca orice opinie, merită amintită evoluția conceptului de bucătărie în anul 2017. Astfel, bucătaria prezentului are următoarele caracteristici:

 • Tonurile de gri sunt prodominante
  Deși albul a făcut legea, atunci când vorbim despre coloritul bucătăriei, se pare că, în acest an 2017, bucătăriile vor avea nuanțe de gri, aspect minimalist și, evident, vor fi mai moderne datorită progresului tehnologic.
 • Accentele metalice vor fi mai pronunțate
  Tot în acest an, se poartă aspectul nefinisat, fie că este vorba de un perete din cărămidă, fie de elemente cu acceste metalice nu foarte sofisticate, care dau senzația de inedit, de intimitate plăcută, așa cum întâlnești doar în locurile izolate, acolo unde cauți un refugiu, mai ales sufletesc.
 • Folosirea quartzului în bucătărie
  Bucătăria anului 2017 înseamnă și înlocuirea blatului de lucru din piatră naturală cu elemente din quartz, care este mult mai rezistent. Blaturile de lucru din quartz sunt, în acest an, în tonuri de gri sau bej.
 • Bucătării cu chiuvete din ceramică
  Anul 2017 aduce chiuvetele din ceramică în bucătărie, cu margini rotunjite și cuvă adâncă, ce ne amintesc, unora dintre noi, de momentele copilăriei, în care rusticul era predominant. Se recomandă, chiar, o chiuvetă colorată, pentru mai îndulci spațiul bucătăriei noastre.
 • În bucătărie să existe corpuri de iluminat îndrăznețe
  Se pare că în acest an se poartă, atunci când vine vorba despre bucătarie, lustrele, plafonierele și aplicele cu modele și designe-uri îndrăznețe. Putem alege, în bucătărie, corpuri de iluminat cu personalitate, care se potrivesc și care ne reprezintă.

Desigur, celor mai nostagici dintre noi, le-ar sta bine într-o bucătărie clasică. De aceea, producătorii germani au luat în considerare și astfel de situații, rezultatul fiind faptul că putem alege, dacă bucătăriile moderne nu sunt pe gustul nostru, o bucătărie clasică, care să ne amintească de vremurile apuse. Și dacă tot am amintit de vremurile apuse, merită spus faptul că bucătăriile (încăperile) existau încă din Antichitate, doar că dotarea era în ton cu descoperile științifice ale acelor vremuri. Bucătăria, așa cum o cunoaștem azi, este rezultatul evoluției tehnologiei din ultimele două secole, în special, atunci când dintr-o încăpere oarecum sărăcăcioasă, folosită pentru pentru prepararea hranei de fiecare zi, bucătăria a juns locul în care este folosită aparatură sofisticată, îmbinări de mobilier și culori, toate pentru un ambient plăcut, care să se îmbine perfect cu utilitatea cunoscută de sute de ani a bucătăriei. Poate e prea mult spus un loc sacru, dar, într-un anumit fel, hrana noastră de fiecare zi depinde și de dotările bucătăriei, chiar dacă unii dintre noi, prinși în rutina zilnică, realizăm arareori importanța bucătariei.

Germankitchens.ro, daca vrei o bucatarie de vis

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu